8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

BDP bizi yalnız bıraktı!

AK PARTİ DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ MERDANOĞLU'NDAN BDP'YE ELEŞTİRİ

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ali İhsan Merdanoğlu, Anayasa değişikliğine destek vermeyen BDP'yi eleştirerek, "En çok partisi kapanan geleneğe sahip olan BDP geleneği, Anayasa değişikliğinde bizi yalnız bıraktığını herkes gördü ve Kürtlerin bu süreci iyi bir şekilde değerlendirmesi gerekiyor. Herkesin maskesinin nasıl düştüğünü ve herkesin ne olduğunu çok iyi anlamak ve anlatmak lazım" dedi.

AK Parti Milletvekili Ali İhsan Merdanoğlu, Diyarbakır İl Başkanı Av. M. Baki Aksoy, Başkan yardımcıları Mahmut Zengin, İhsan Örpek, Tacettin Güner, İbrahim Yumlu ile çok sayıda parti yetkilileriyle Kulp'a düzenledikleri gezide önemli mesajlar verdi. Kulplularla bir araya gelen AK Parti heyeti halktan Anayasa referandumunda 'evet' oyu kullanmalarını istedi. Mevcut Anayasa'yı 'postal Anayasa' olarak değerlendiren heyet üyeleri, Türkiye halkının artık askerlerin hazırladığı postal Anayasa ile değil, sivil demokratik bir anayasa ile yönetilmek istediğini vurguladılar.

Kulp Teşkilatı'nda bir araya gelen Milletvekili Ali İhsan Merdanoğlu, Anayasa değişikliğine destek vermeyen BDP'yi eleştirerek, "En çok partisi kapanan geleneğe sahip olan BDP geleneği, Anayasa değişikliğinde bizi yalnız bıraktığını herkes gördü ve Kürtlerin bu süreci iyi bir şekilde değerlendirmesi gerekiyor. Herkesin maskesinin nasıl düştüğünü ve herkesin ne olduğunu çok iyi anlamak ve anlatmak lazım" görüşünü dile getirdi.

Merdanoğlu, Anayasa değişikliğinin Türkiye'nin sivilleşmesi ve demokrasileşmesi için 12 Eylül 1980 darbe Anayasası'nın kaldırılması, Diyarbakır cezaevinde yaşanan vahşetin bir daha tekrarlanmamasına vesile olacağını da belirtti.

"DARBE ANAYASASI'NIN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR"

Daha sonra söz alan İl Başkanı M. Baki Aksoy, Kulp'un şiddet olayları döneminde çok acılar yaşadığını ve artık sivil bir anayasa istediklerini ifade ederek şöyle konuştu:

"Biz parti olarak iktidara geldiğimiz günden itibaren Türkiye'nin imar ve inşaasına çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. En son Meclis'te (TBMM) bir ay boyunca geceli gündüzlü durmadan çalışarak, cunta Anayasası'nı değiştirmeye çalıştık. Sizin layık olacak bir yönetim ile yönetilmeniz gerekmektedir. Bunun için başta darbe Anayasası'nın değişmesi gerekiyor. Militarizm kokan, postal kokan ve halkımızın önüne engel olan her türlü anti demokratik maddeleri değiştiriyoruz. Ak Parti olarak biz,

söylemlerimiz ile çalışmalarımız bir olmuştur. Dikkat ederseniz geldiğimiz günden itibaren bu coğrafyada anti demokratik uygulamalara son verdik. Kulpluların bildiği üzere 1985 ile 2000 yılları arasında bölgemizde yaklaşık 3 bin 500 köy yakılmış ve bundan en büyük zararı da gören yine Kulplulardır. Ama Ak Parti geldiği günden beri, bir tek köy yakılmadı. Bir tek mezra boşaltılmadı. Kulplular bu acıyı çok yaşadı. O karanlık dönemlerde birçok insan evlerinden alınmış dağlarda ve mağaralarda infaz edilmiş.

Geldiğimiz günden beri kimsenin burnu kanamamıştır. Bir kişi katledilmemiş ve katledenler bugün yargılanıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde binlerce defa suç işlemelerine rağmen bir asker yargılanmadı. Ama bugün tek tek yargılanıyorlar. Bu tavrımız sizin yanınızda olduğumuzu net bir şekilde ortaya koymuştur. İyi hatırlayınız buraya gelen tugaylar köylerde grup grup insanlar götürüp katlettiler. Ve bir gece ansızın köyünüzü basıp, bu köyü bir saat içinde boşaltacaksınız dediler. Yani sizi çağdaş muhacir ettiler. Kentlerle sizi muhtaç ettiler. Kendi köyünüzde ağa ile bey iken, metropollerde ekmek dilenir hale geldiniz. Ak Parti bu zulme dur dedi. Ve inanıyorum ki Kulplular bu yaşadığı acılarla postal Anayasası'na karşı duracaktır ve demokratik bir anayasaya evet diyecekler. Ülkemiz artık askerlerin yazdığı anayasa ile yönetilmek istemiyor. Biz istiyoruz ki inancımızı yaşayalım."

Konuşmaların ardından Kulp esnafını tek tek dolaşan Ak Parti heyeti, Emniyet Amirliği, Kulp Haber Gazetesi, YİBO ve Devlet Hastanesi'ne de birer ziyaret gerçekleştirdiler.

AK PARTİ DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ MERDANOĞLU'NDAN BDP'YE ELEŞTİRİ
AK PARTİ DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ MERDANOĞLU'NDAN BDP'YE ELEŞTİRİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 12:37:01
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 14:16:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halil taş IP: 88.247.67.xxx Tarih : 15.05.2010 18:03:19

sen onlara ne yaptınki onlar yanınızda olsun.hadi ordan...sen daha önce dtp sayesinde milletvekili olmuş bir vekilsin. güneydoğudan çıkan akp milletvekillerinin çoğu dtp sayesinde idi.ama siz ne yaptınız  o partiyi kapattınız.şimdide vay bizi yanlız bıraktı diye veryansın. ilk defa senin partin ( akp) ülkeyi bu kadar zarara koydu. bir dahaki seçimde sandıkta görüşürüz. boğulacaksınızz.