7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

BDP Öcalan'a ev hapsi istedi

BDP EŞ BAŞKANLARI DEMİRTAŞ VE KIŞANAK'TAN BAYDEMİR'E DESTEK ZİYARETİ

BDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, son günlerde ses kaydı ile gündeme gelen BDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti.

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında yayınlanan, KCK'nın Türkiye yapılanması tarafından yargılanarak kınama cezasına çarptırıldığı ve kararın belediyede çalışan çöpçü tarafından tebliğ edildiği iddia edilen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Eş Başkan Gültan Kışanak ziyaret etti. Demirtaş ve Kışanak'ın gelişleri nedeniyle belediye önüne kırmızı halılar serilirken, Baydemir ise sempatik ve neşeli tavırları ile heyecanla kapı önünde genel başkanları bekledi. Demirtaş ve Kışanak'ı çiçeklerle karşılayan Baydemir, konuşmalarında espiriler yaparak gülüşmelere neden oldu. Baydemir ve konukları daha sonra yaklaşık 10 dakika basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdiler.

Görüşmenin ardından basının önüne çıkan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Baydemir'i ve meclis üyelerini bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik ettiklerini bildirek, "Aynı zamanda kendilerine yönelik ciddi bir baskı, basınç, karalama, tehdit kampanyası yürüyor bunun da farkındayız. İzliyoruz hem ibretle hem de üzüntüyle izliyoruz. Çünkü bir büyükşehir belediye başkanına karşı bu kadar ölüm tehditlerinin bu kadar karalama kampanyasının yürütüldüğü bir dönemde herhalde kendisinin parti kimliğinden siyasi kimliğinden olsa gerektir ki Sayın Başbakan, Sayın İçişleri Bakanı bugüne kadar bu konularda bir tek cümle tek bir kelime sarf etmiş değiller. Bu da bizim üzüntümüzün kaynağıdır. Bugün bizim Büyükşehir Belediyemiz 29 Mart yerel seçimlerinde diğer partilerle girmiş olduğu demokratik yarışta halkın büyük bir desteği ile teveccühü ile tekrar iş başına geldi" dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZİN 6 ÜST DÜZEY KADROSU TUTUKLU VE CEZAEVİNDE

Demirtaş, son zamanlarda sürdürülen operasyon ve tutuklamalara değinerek, hükümeti eleştirdi. Hükümet tarafından, belediyelerin çalışamaması için baskı yapıldığını iddia eden Demirtaş, "Bugün sadece Büyükşehir Belediyemizin 6 üst düzey kadrosu aralarında başkan vekillerinin, başkan danışmanın, genel sekreter yardımcılarının olduğu 6 üst düzey kadrosu tutuklu ve cezaevinde. Sayın Başkanımız daha 12 Ocak'ta savcılığa çağrılıp ifade verdi. Sanıyorum bu herhalde bugüne İnsan Hakları Derneği yöneticisi olduğu günden bu yana verdiği 300 üzerinde ifadelerinden biriydi'' diye devam etti.

"Ama bu ifadenin son alınan ifadenin başka bir anlamı vardı. Aynı zamanda çok ciddi bir siyasi basınç oluşturulmak istendi o günden sonra'' görüşlerini dile getiren Demirtaş, Baydemir'e yönelik suikast tehditlerinin gündeme getirildiğini kaydederek, "Yani bir bütün olarak Sayın Başkan nezdinde belediye meclis üyelerimiz belediye çalışanlarımız ve bir halkın tamamı burada hedef haline, korkutulmaya, bastırılmaya ve tehditle iş yapamaz hale getirilmeye çalışılmaktadır" iddiasında bulundu.

Demirtaş, basına yansıyan ses kayıtları ile ilgili olarak da, "Ve yine en son basına sızdırılırılan ve içeriğinin çarpıtıldığı açıkça anlaşılan ses kayıtlarından da görüleceği üzere hükümetin bu konudaki politikası bitmiş değil. Hükümet bundan vazgeçmiş değil. Biz bunu açıkça belirtiyoruz, bizim belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, parti yöneticilerimiz bugüne kadar onurlarını şereflerini haysiyetlerini koruyarak bu halka layık oldular, büyük hizmetler yaptılar. Bu yargı baskısı, bürokrasi baskısı,

mali baskı. Maliyenin kendi kaynaklarını kesmesine rağmen yapılan hizmetlerin aslında diğer AK Parti belediyelerine kıyaslandığında çok büyük hizmetler olduğu da ortadadır. Biz bu vesile ile Sayın Başkanımızın şahsında bütün belediye başkanlarımıza, bütün meclis üyelerimize, belediye çalışanlarımıza halkımız adına gerçekten de teşekkür ediyoruz. Bu kadar özveri ile bu kadar güzel büyük hizmetler üretmiş olmaları da bizim için gurur kaynağıdır. Birileri bundan rahatsız olabilir fakat birileri rahatsız oldu

diye biz halkın memnun olduğu çalışmalardan vazgeçecek değiliz. Diyarbakır halkı da bölge halkı da bu hizmetlerden bu dürüslük anlayışlarından bu şeffaflıktan bu hizmetlerden bu onurlu duruştan memnundur, başkanımızın yanındadır. Partimizin yanındadır. Biz de bundan böyle belediye başkanlarımıza genel merkez olarak parti olarak bütün gücümüzle destek olmaya devam edip dayanışma içerisinde devam edeceğimizi bildirmek için buradayız. Aslında hem tutuklu arkadaşlarımızın bir an önce serbest kalması için

basıncımızı, demokratik tepkilerimizi yükselteceğimizi belirtiyoruz hem de belediyelerimizin yanlız olmadığını halkın belediyeleri olduğunu bu ilk resmi ziyaretlerimizle birkez daha vurgulamak istedik" şeklinde konuştu.

EV HAPSİNİN BİR FORMÜL OLARAK TARTIŞILMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ

Dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a ev hapsi cezası verilmesi gerektiğini savunan Demirtaş, sözlerini Diyarbakır'da da yineleyerek, "Dün yaptığımız grup toplantısında aslında 15 Şubat 1999'dan bu yana yaşanan gelişmelerin altını çizerek özellikle uluslararası alanda, ekonomik alanda, enerji alanında Türkiye'nin elinin kolunun nasıl bağlandığını anlatarak 15 Şubat 1999'da Sayın Öcalan'nın değil aslında Türkiyenin geleceğinin mahkum edilme, İmralı'ya kapatılmaya çalışıldığını, uluslararası güçlerin bunu yapmaya çalıştığını ifade etmek istemiştim. Ve geldiğimiz noktada eğer hükümet bir barış arayışı içerisinde ise biz ev hapsinin bir formül olarak tartışılması gerektiğini düşünüyoruz. Hem kendisinin sağlık koşulları hem de yaş durumu, hem de siyasal gelişmeler açısından ciddi bir seçenek olarak tartışılması gereken hükümetin de bu konuda belki de bir formül arayışı içerisinde olması gerektiği bir dönemden geçiyoruz diye düşündük ve dün 15 Şubat'ın yıl dönümü vesilesi ile bir kez daha bunu gündeme getirmek istedik" ifadelerini kullandı.

Ses kayıtlarına yönelik soruya ise Demirtaş, "Bu konu ile ilgili başkanımız gereken ifadesini savcılığa daha öncesinde vermiştir, diyecek başka da birşey yoktur" cevabını verdi.

Baydemir'in ise ses kaydı ile ilgili sorulara, "Başkanımız gerekli açıklamaları yapmıştır. Savcılıkta verdiğim ifade de herşey açıktır. Söyleyecek başka da bir şey yok. Teşekkür ederim arkadaşlar" şeklinde cevap vermesinin ardından Demirtaş ve Kışanak belediye binasından ayrıldı.

BDP EŞ BAŞKANLARI DEMİRTAŞ VE KIŞANAK'TAN BAYDEMİR'E DESTEK ZİYARETİ
BDP EŞ BAŞKANLARI DEMİRTAŞ VE KIŞANAK'TAN BAYDEMİR'E DESTEK ZİYARETİ
BDP EŞ BAŞKANLARI DEMİRTAŞ VE KIŞANAK'TAN BAYDEMİR'E DESTEK ZİYARETİ
BDP EŞ BAŞKANLARI DEMİRTAŞ VE KIŞANAK'TAN BAYDEMİR'E DESTEK ZİYARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 12:20:00
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 23:50:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?