8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

BDP yarın Dörtyol'a gidiyor

BDP GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ'IN BASIN TOPLANTISI

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Eş Başkanı Gültan Kışanak ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata Hatay'ın Dörtyol ilçesinde meydana gelen olaylarla ilgili bir basın açıklaması düzenledi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Diyarbakır il binasında yaptığı açıklamada, "Son dört gündür Dörtyol'da devlet yoktur. Devleti Dörtyol'da harekete geçiremiyoruz. Dolayısıyla biz partimizin konuya yaklaşımını bir kez daha paylaşmak istiyoruz. Ama aynı zamnda gelinen aşamada Türkiye toplumunun içinde bulunduğu tehlikeli durumada bir kez daha dikkat çekmek istiyoruz. Hatay-Dörtyol ve İskenderun hattında uzun süredir parti teşkilatlarımız hedef alınıyor. Orada yaşayan Kürtler hedef haline getiriliyor.

Bilinçli bir hareket olarak hayata geçiriliyor. Bir linç kampanyası daha önceden planlanmıştır. Örgütlenmiş hali ile hayata geçiriliyor. Başbakan da partimizi hedef göstererek siyasi zemini hazırlıyorlar. Bunun çok bilinçli bir politika olduğu artık ortaya çıktı. Hükümet çok tehlikeli bir oyun oynuyor. Bize göre hükümet bunu yapmaya çalışıyor. PKK'ye karşı Kürtleri rehine olarak tutuyor ve şantaj yapıyor. PKK'nin yaptığı eylemlerle bağlantısı olmayan sivil Kürtleri rehine olarak elinde tutup şantaj yapıyor. Koskaca bir hükümet kendi güvencesi altında olan vatandaşlara bu şekilde rehine muamelesi yapıyor" dedi.

Demirtaş, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Hükümet bu şekilde bütün Kürtleri tehdit etmeye ve kendince Kürtlere gözdağı vermeye çalışıyor. Çok tehlikeli bir oyundur. Bu oyunu hükümet oynuyor. Bu oyun bugüne kadar Maraş'ta Çorum'da ve Sivas'ta sahnelenmiş çok daha derin bir oyun olarak görünüyor. Öylesine tehlikeli bir aşamaya getirmiş ki hükümet bunu eğer gerçekten de barış girişimlerinde bulunulmazsa kaygımız o ki hükümet bunu sürdürecek. Bu bir hükümet politakasıdır. Açık söylüyoruz. Bu işten BDP ve Kürtleri sorumlu tutanları nefretle

kınıyorum. Orada saldırıya uğrayan Kürtlerdir. Etnik kimlik sırf Kürt olduğu için saldırıya uğruyorlar. Hükümet derhal bir açıklama yapmak zorundadır. Dört gündür bir ilçe katliam ile karşı karşıya bırakılıyor ama hükümet tarafından hiç kimse bir açıklama bile yapmıyor. Gazze'de yaşansaydı şu anda Başbakan kameraya ağlıyor olacaktı. Bu nedenle biz orada olacağız. Hükümet ateşle oynamasın. Çok yanlış bir iş yapıyor. Başbakan halka olaylarla ilgili raporunu versin. Bu işin sorumlusu BDP değildir. Durum bu kadar bir vahimdir. Ortada çok açık bir devlet ve hükümet provakasyonu vardır. Çok açık bir AK Parti provakasyonu vardır. İşin siyasi iradesi hükümettir. Medyadan rica ediyoruz. Kullanılan dil şiddeti ve çatışmayı körükleyen bir dildir. Hem İnegöl hem de Dörtyol için söylüyorum. Orada bir grup kızgın vatandaş ile vatandaş olmayan insanlar gibi veriliyor haberler. Orada saldırıya uğrayan vatandaş Kürtler değil gibi veriliyor. Vali bu şekilde açıklama yapıyor. Orada saldırıya uğrayan Kürtler hak ettikleri cezayı buluyorlar gibi bir hava verilmek isteniyor"

BDP Genel Başkanı Demirtaş son olarak, "Yarın BDP olarak Dörtyol'a gideceğiz. Bütün STK'lara barolara ve bu ülkenin kardeşliğini düşünen herkese sesleniyorum. Yarın Dörtyol'a bir barış konvoyu ile gidelim. BDP olarak halkın bu şekilde etnik milliyetçilikle körüklenerek devlet eli ile örgütlenerek ve bu ülkenin vatandaşı olan Kürtlere katliam yapılmasını izlemeyemeyiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 16:06:03
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 23:28:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?