8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

BDP'den sivil itaatsizlik eylemi

BDP VE DTK'DAN SİVİL İTAATSİZLİK EYLEMİ

BDP ve DTK Kürt sorununun çözümü için, sivil itaatsizlik eylemleri başlatacaklarını duyurdu. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ilk eylemi yarın Diyarbakır'da yapacaklarını duyururken, DTK Eş Başkanı Ahmet Türk ise panzerlerle kendilerini ezmeleri durumunda bile karşılık vermeyeceklerini söyledi.

BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, Belediye Başkanları Osman Baydemir, Selim Kurbanoğlu ve bazı partililer Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde (GGC) basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kürt sorununun çözümü için halkın inisiyatif alacağını belirterek, sivil itaatsizlik eylemlerini başlatacaklarını duyurdu. "Anadilde eğitim", "Siyasi tutukluların

serbest bırakılması", "Siyasi ve askeri operasyonlara son verilmesi" ve "Yüzde 10 barajının kaldırılması" talepleriyle alanlara çıkacaklarını ifade eden Demirtaş, "Demokratik direniş hakkımızı kullanacağız. Sivil itaatsizlik eylemleri ile çatışmalara mahal vermeden alanlarda olacağız" dedi.

Hükümetten somut bir cevap alana kadar halkla meydanlarda olacaklarını belirten Demirtaş, hükümete çağrıda bulunarak, "Bizim karşımıza güvenlik güçlerini göndermeyin, bize İçişleri Bakanını gönderin. Muhatabımız güvenlik güçleri değildir" dedi.

Yapacakları eylemlere destek verilmesi çağrısında da bulunan Demirtaş, "Bu bir seçim politikası değildir. Bu bir barış girişimidir. Halkın sivil yöntemlerle sürece müdahale etmesidir. Bütün aydınlarını, yazarları, örgütleri herkesi bu eylemleri ziyaret etmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Demirtaş, ilk eylemlerini de yarın Diyarbakır'da saat 12.00'da Konuk evi önünde gerçekleştireceklerini söyledi. Gazetecilere açıklamada bulunan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk de sivil ve demokratik eylemleri başlattıklarını belirterek, panzerler kendilerini ezse bile buna karşılık vermeyeceklerini ve Türkiye sorunu olan bu sorunu çözme için uğraştıklarını söyledi.

BDP VE DTK'DAN SİVİL İTAATSİZLİK EYLEMİ
BDP VE DTK'DAN SİVİL İTAATSİZLİK EYLEMİ
BDP VE DTK'DAN SİVİL İTAATSİZLİK EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2011 Çarşamba 13:15:00
Güncelleme :24 Mart 2011 Perşembe 18:42:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?