2
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

BDP'li vekiller valiliği bastı!

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP'li bazı milletvekilleri ve belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu kalabalık bir grup açlık grevi yapan tutuklulara destek vermek için yapılması planlanan mitingin iptal edilmesi nedeniyle Diyarbakır Valiliği'ni bastı.

Diyarbakır Valiliği tarafından halkın huzurunun bozulmaması için iptal edilen BDP mitingi olaylara neden oldu. Mitinge izin verilmediği için Diyarbakır'ın birçok bölgesinde olaylar çıkarken, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, milletvekilleri Altan Tan, Nursel Aydoğan, Ahmet Türk, Sırrı Süreyya Önder, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve ilçe belediye başkanlarının da içinde bulunduğu grup Diyarbakır Valiliği bahçesine girerek vali ile görüşmek istedi. Valilik merdivenlerine kadar çıkan grup içinde bulunan vatandaşlar polis tarafından gözaltına alınması tansiyonu yükseltti. Polisin gözaltına aldığı bir kişiyi gösteren Baydemir, polislere sert tepki gösterip hakaretlerde bulundu.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise kendi vilayetlerine girmek için bu yolu seçtiklerini söyledi. Tan, "Bu da bizim takdirimiz, kendi vilayetimizin içine giremiyorsak yazıklar olsun bize. Burası valinin babasının yeri değil, benim kapım benim. Gece yarısı da girerim, sabah namazında da girerim" diye tepki gösterdi.

Diyarbakır Valiliği önünde toplanan kalabalık adına bir açıklama yapan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise mitingi neden iptal ettiğini valiye sormak üzere buraya geldiklerini söyledi. Demirtaş, "Cezaevinde devam eden açlık grevlerinin sonlanması için büyük bir çaba sarf ettik. İçeride ölüm orucuna yatanlar, dışarıda savaş bitsin, insanlar ölmesin diye bu direnişi yapıyorlar. Biz dün Adalet Bakanı ile ilgili bir görüşme yaptık. Bu görüşme de çözüm arayışının bir parçasıdır. Adalet Bakanı'nın yeterli olmasa da bu konu ile ilgili çabalarını görüyoruz. Biz bu görüşmeyi yaparken Diyarbakır Valisi, Diyarbakır mitingini engellemiş. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün mitingin yapılmasında bir sakınca yoktur demesine rağmen vali bunu engelledi. Şimdi biz buradan valiye sormak istiyoruz. Onun için buradayız. Amacının ne olduğunu yüz yüze kendisine sormak istiyoruz. Sen kimsin, kimden emir alıyorsun, kimden talimat alıyorsun? Diyarbakır valisi olmadığın net, o anlaşılmıştır. Halkın valisi değilsin, kimin valisisin onu öğrenmek için buradayız, cevabını alana kadar da burada olacağız" dedi.

Açıklamaların ardından polis ekipleri gazetecileri valilik bahçesinden çıkardı. -

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2012 Cumartesi 18:02:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?