9
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

BDP'nin adayları başvuru yaptı

BDP'Lİ BAĞIMSIZ ADAYLAR BAŞVURULARINI YAPTI

BDP'nin destekleyeceği Bağımsız Milletvekili adayları Diyarbakır'da İl Seçim Kurulu'na gelerek başvurularını yaptı.

BDP'nin 41 ilde 64 Bağımsız Milletvekilini desteklemesi üzerine Diyarbakır'da Bağımsız Milletvekili adayları, İl Seçim Kurulu'na gelerek başvurularını yaptı.

Leyla Zana, Şerafettin Elçi, Emine Ayna, Altan Tan, Nursel Aydoğan ve KCK davasından tutuklu bulunan Hatip Dicle'nin avukatı ile birlikte başvurularını yaptılar. Adaylara Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de eşlik ederken, yapılan adaylık başvurusu sonrası Leyla Zana hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, "Sözde değil özde barışçıl bir sürecin başlaması dileği ile bütün halklarımıza ve bütün ülkeye hayırlı olsun" dedi.

Bir diğer bağımsız aday olan Gazeteci Yazan Altan Tan da, "Memleketimiz için hayırlı uğurlu olsun. Bütün arkadaşlarımız ile daha Demokratik bir Türkiye ve daha özgür, bütün kimlik haklarını almış bir Kürt halkı için mücadele edeceğiz. Allah hayırlı uğurlu etsin" dedi.

Katılımcı Demokrasi Partisi kurucusu olan ve BDP'nin desteği ile Bağımsız Milletvekilliğine aday olan Şerafettin Elçi ise, "Halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Zannedersem bu bugüne kadar ezilen, mağdur edilen Kürt halkının kurtuluşu için, özgürlüğe kavuşması için önemli bir adım olacak. Bu adım Türkiye'nin de hayrına olan bir adımdır" diye konuştu.

BDP'nin önemli isimlerinden Emine Ayna, "Türkiye artık tekçi zihniyete mahkum değil. Üçüncü bir alternatif açığa çıktı, bu hem Kürt halkının birliğini ortaya çıkartan bir alternatiftir. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bugüne, Türkiye'de yaşanan eşitlik, özgürlük, demokrasi sorununu, tekçi zihniyeti kıran hiç bir iktidar gelmedi, bugün Türkiye'nin önünde çok ciddi bir şans var. Umarım Türkiye halkları bu şansları değerlendirir. Birliği, demokrasiyi, eşitliğ özgürlüğü umut edenleri bu cepheye çağırıyoruz" dedi.

Bir diğer bağımsız aday Nursel Aydoğan ise, "Oluşturduğumuz Demokratik Türkiye ulus bloku ile Türkiye'nin en temel sorunu olan başta Kürt sorunu ile ilgili çözüme doğru giderken, en iyi sonucu almak için mücadelemiz bundan sonrada devam edecektir. Umarım Türkiye için hayırlısı olur, en iyisi olur. Bu bir özgürlük yürüyüşü, Kürtlerin özgürlük mücadelesi ve kürt halklarının da özgürlük yürüyüşü olacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2011 Pazartesi 16:26:03
Güncelleme :12 Nisan 2011 Salı 00:00:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?