7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Belediye araçlarına balyozla saldırı

Dicle İlçesi'nde önceki gece belediyeye ait iki halk otobüsü, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tahrip edildi. 

Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin, olayın halka yapılmış bir saldırı olduğunu belirterek, saldırıyı kınadıklarını söyledi. Öte yandan emniyetin, olayla ilgili soruşturma başlattığı ögrenildi. 

DTP'li Dicle Belediyesi'ne ait 2 halk otobüsü önceki gün saat 02.00 ile 03.00 arasında kimliği belirsiz kişi veya kişilerce balyoz kullanılarak, tahrip edildi. 

Belediye araçlarına yapılan saldırının halka yapılmış bir saygısızlık olarak nitelendiren Belediye Başkanı Akengin, "Belediye araçları halka hizmet veriyor. Bu nedenle bu saldırı halkın hizmetine yapılmıştır. Yetkililerin bir an önce olayı aydınlığa kavuşturması gerekiyor. Araçlar ana cadda üzerinde tahrip edildiği gibi bu saldırı bir kişinin işi değil ve programlı bir olaydır. Çünkü her iki araç aynı anda tahrip edildi. Vatandaşlarımızı ne pahasına olursa olsun hizmetimizden yoksun bırakmayacağız" dedi.
Öte yandan, Dicle Emniyet Amirliği'nin saldırı ile ilgili soruşturma başlattğı ögrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 18:01:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERKAN DAYAN IP: 85.105.44.xxx Tarih : 31.10.2006 01:57:36
yılardır sadece ismi var olan dicle kimsenin oğramadığı hiçbir etkinlik ve faliyetlerin olmadı onutulmuş il sayın ahmet akenginin başa geçmesiyle değil medya tüm dünya dicleyi tanı. sayın ahmet akenginin faliyetleri onun içinde beslemiş olduğu ama dilegetiremediği düşüncelerinin birer yankısıdır.bu gün araçlarımıza saldırı yapıldı yarın kimbilir dersanemize ve daha belki belediyemizin ilçemize kazandırdığı nice şeylere saldırı yapılabilir . bunu yapanlar şunu onutmasın ki BU DİCLE BÜYLE BASİT RÜZGARLARA YENİLECEK KADAR BASİT BİR YERLEŞİM YERİ DEĞİL. BU DİCLE NE RÜZGARLAR GÜRDÜ.