7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Belediye Başkanı'na suikast iddiası

baydemirAnkara'da 17 Mayıs günü Danıştay 2. Dairesi'ne yapılan saldırının bir benzerinin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e de yönelik olarak planlandığı ortaya çıktı. Belediye yetkilileri olayı doğrularken, Başkan Baydemir'in koruma sayısının arttırıldığı ve zırhlı araçla seyahat ettiği belirtildi. 

Danıştay 2. Dairesi'ne yapılan saldırının öncesinde isimleri açıklanmayan 2 kişinin, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e suikast düzenlemek için Mayıs ayının ilk haftasında Diyarbakır'a gelerek bazı görüşmeler yaptığı iddia edildi. Suikast planının Osman Baydemir'e ihbar edilmesi sonrasında koruma sayısının arttırıldığı ve zırhlı araçla açılışlara gitmeye başladığı öğrenildi. 

Baydemir'e yönelik suikast girişimlerini doğrulayan belediye yetkilileri, "28 Mart'ta başlayan olaylardan sonra Baydemir'e yönelik suikast planlarının olduğuna ilişkin duyumlar aldık. Bunun üzerine koruma sayısı arttırıldı. Bu bilgilerin nereden geldiğini açıklama gibi bir yetkimiz olamaz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2006 Cumartesi 16:04:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferit tosun IP: 85.102.92.xxx Tarih : 2.07.2006 20:04:30
Allah seni korusun başkanım. kimse bizleri yıldıramaz dimdik yolumuza devam edecez.