7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Belediye caddeleri yıkıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Kontrol Daire Başkanlığı Temizlik Şube Müdürlüğü tarafından kentteki caddeler yıkanıyor.

20 Haziran'da başlayan çalışmalar gece saat 23.00'ten sabah 05.00'e kadar sürüyor. 19 Ekim tarihine kadar devam edecek uygulama kapsamında Hatboyu Caddesi ve Ofis Alt Geçit arasındaki bölgenin yıkamasına Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek de katıldı. Çevre ve Kontrol Daire Başkanlığı Temizlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarına yardımcı olan Şimşek, personele teşekkür etti.

Başkan Vekili Şimşek insan ve araç sirkülasyonunun yoğun olduğu 57 ana arterde çalışma başlattıklarını, çıkartılan programa göre iki ayda bir caddelerin periyodik olarak yıkanacağını söyledi.

Şimşek, "Önemli olan ikinci yıkamaya kadar caddelerin temiz tutulmasıdır. Bu vesileyle temizlik konusunda yürüttüğümüz çalışmalara kent halkının da yardımcı olmasını istiyoruz. Çöplerini zamanında dışarıya çıkartmaları ve kentimizin temiz kalması konusunda herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istiyoruz. El ele ve gönül gönüle Diyarbakır'ın temizliğini sağlamak en büyük başarıdır. Halkımıza duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyoruz" dedi.
Şimşek, caddeler dışında sebze hali ve ilçe otogarının da yıkandığını ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 16:13:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?