4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Belediye dilencilere aman vermeyecek

Diyarbakır Sur Belediyesi zabıta ekipleri, küçük yaşta zorla dilendirilen çocuklara yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Diyarbakır kent merkezinde artan dilencilere karşı operasyon başlatan Sur Belediyesi zabıta ekipleri denetimlerini sürdürüyor.

Kentin farklı noktalarında küçük yaşta çocukların başkalarından kiralanıp zorla dilendirildiği ihbarı alan zabıta ekipleri aynı anda 3 ayrı ekip ile şok operasyonlar düzenledi. Sokaklarda dilenen dilenciler yaka paça zabıta aracına bindirilirken, bazı dilenciler zabıtalara zor anlar yaşattı.

Suriçi semtinde yapılan operasyonda zorla dilendirilen küçük çocukları yakalamak için zabıta memurları ve küçük çocuklar arasında uzun süren bir kovalamaca yaşandı. Yapılan operasyonda 16 yetişkin dilenci olmak üzere çok sayıda çocuk yakalanarak Sur Belediyesi Zabıta Amirliği’ne götürüldü.

Vatandaşların şikayetleri üzerine son günlerde kent merkezinde artan dilencilere yönelik operasyonlara hız verildiğini söyleyen Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, "Dilencilik sektörünü kendilerine bir geçim kaynağı olarak gören kişiler belki de bu duruma muhtaç olan insanlardan çok bunu istismar eden kişiler. Özellikle Avrupa Birliği sürecine girerken insanların dini, insani ve ahlaki duygularını istismar etmeye çalışan bu kişilere yönelik bir kaç günden bu yana yaptığımız operasyonlarda, yakalanan 16 dilenci üzerinde çıkan para miktarları ve mal varlığından elde ettiğimiz izlenim çok büyük bir meblağa sahip oldukları şeklinde. Kentimizde haksız kazanç elde etmeye çalışan kişilere kesinlikle izin vermeyeceğiz. Yaptığımız çalışmalarda özellikle kadın dilencilerin küçük yaştaki çocukları kullandığını gördük. Dilenciler çocukları sağlıksız koşullarda kendi çıkarlarına alet ediyorlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2005 Cumartesi 14:06:04
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 18:42:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ihsan eken IP: 212.175.171.xxx Tarih : 14.03.2005 14:16:04
sonuna kadar destek veriyoruz,kantimiz artık daha modern bir görünüme kavuşsun..