8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Belediye hoparlöründe biji...

BELEDİYE HOPARLÖRÜNDEN

24 aralık 2009 tarihinde KCK'nın şehir yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda, aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişinin tutuklanmasının yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde yürüyüş düzenlenirken, belediye hoparlöründen Kürtçe şarkılar çalındı.

24 aralık 2009 tarihinde KCK'nın şehir yapılanmasına yönelik düzenlenin operasyonda aralarında belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve kapatılan DTP'nin yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi tutuklanmıştı. Tutuklamaların yıl dönümü nedeniyle BDP Kayapınar İlçe Başkanlığı'nca yürüyüş düzenlendi. Düzenlenen yürüyüşe çok sayıda kişi katılırken, yürüyüş güzergahında ise polis tarafından adeta etten duvar örüldü. Yürüyüşe BDP'li belediye başkanları, yöneticiler ve çok sayıda kişi katılırken,

Kayapınar BDP İlçe Başkanlığı'nda başlayan yürüyüş, Kayapınar Belediyesi önüne kadar sürdü. Kayapınar Belediyesi'nin hoparlöründen ise "Biji Kürdistan" şeklinde şarkılar çalındı. Belediye bahçesinde toplanan kalabalığa hitaben konuşan BDP İl Başkanı Nejat Yaruk "Bu topraklara şiddeti, kanı getiren sizlersiniz, Kürt halkı değil. Kürt halkı kendi demokratik talepleri dışında hiçbir hak talep etmemiştir. Ama onlar ölümle, işkenceyle, yok saymakla Kürt halkını ortadan kaldıracaklarını sandılar. Kürt halkı güçlü ve onurludur" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapılırken, oturma eyleminin ardından kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.

BELEDİYE HOPARLÖRÜNDEN
BELEDİYE HOPARLÖRÜNDEN
BELEDİYE HOPARLÖRÜNDEN
BELEDİYE HOPARLÖRÜNDEN
BELEDİYE HOPARLÖRÜNDEN
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2010 Perşembe 13:58:02
Güncelleme :23 Aralık 2010 Perşembe 16:01:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?