5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Belediye kaçakların gözünün yaşına bakmadı

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, tespit ettikleri 12 adet kaçak yapıyı yıktı.


Yenişehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleriyle zabıta ekipleri, kentte kaçak yapılaşmanın yoğun olduğu Aziziye, İplik, Üçkuyular, Peyas, Gürdoğan ve Sanayi mahallelerindeki 12 adet kaçak yapıyı yıktı. Kaçak yapıların bir çoğunun çok katlı apartman dairesi ve lüks işyeri şeklinde inşa edilmesi dikkati çekti. 22 Temmuz'da yapılacak seçimler öncesi artış gösteren kaçak yapılaşmanın önüne geçmek istediklerini ifade eden İmar ve Şehircilik Müdürü Abdullah Tekin, "Seçimler öncesi müdahale edilmez denilerek kaçak yapılar yapılıyor. Ama bilinmelidir ki bu kaçak yapılara kesinlikle müsaade etmeyeceğiz ve bu tür girişimlerde bulunanlar hakkında cezai işlem başlatacağız. Tüm çabamız kentimizin sağlık bir şekilde gelişmesini sağlamaktır. Yıkımları kentimizin geleceği için yapıyoruz" dedi.


Denetimlerini aralıksız bir şekilde sürdüreceklerini belirten Tekin, yapılan uyarılara rağmen inşa edilen kaçak yapıların tamamını yıkacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 12:34:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet marce IP: 88.227.243.xxx Tarih : 15.07.2007 19:19:04
Belediyeler seçimden önce biraraya gelerek seçim döneminde kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceklerini bildirdiler ama galiba buna uyan sadece yenişehir belediyesi olmuş çünkü ben Bağlar da oturuyorum ve her sokakta iki şer üçer ya yeni evler yapılıyor yada ikinci üçüncü katlar çıkılıyor Bağlar belediyesinin bu konuda çok pasif davrandığını ve diyarbakır için ilerde büyük problemlere yol açacağını düşünüyorum...