7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Belediye meclisi ilk kez toplandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır halkına olan bağlılıklarının arttığını söyledi.

25 DTP'li, 5 AK Partili üyeden oluşan Belediye Meclisi'nin 27 üyesinin hazır bulunduğu ilk toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir başkanlığında yaptı. Baydemir Meclis'te yaptığı konuşmada Diyarbakır'a ve Diyarbakır halkına olan bağlılıklarının arttığını ve güçlendiğini belirterek, "Bununla birlikte vicdani, ahlaki ve siyasi sorumluluğumuz da bu oranda artmıştır. Halkımıza dair başarmak dışında bir yolumuz yok" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir katılımcı, demokratik ve şeffaf yönetim anlayışının vazgeçilmezleri olduğunu bildirdi. Ana temel grubu oluşturan DTP ile AK Parti grubunun işbirliği içerisinde kente hizmet etme çabası içerisinde olacaklarını belirten Baydemir, "Birlikte çalışmanın onurunu yaşadığımı bildirir, başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

Ardından oylamaya geçilen toplantıda Meclis Birinci Başkan Vekilliğine Hacı Haspolat, İkinci Başkan Vekilliğine ise Şeyda Aslantaş seçildi. Meclis Asil Katip üyeliğine Derya Tamriş ve Eşref Güler seçilirken, Meclis Yedek Katip üyeliğine de Abdurrahman Turhallı ve Veysel Atik oy birliğiyle seçildi. Meclis daimi encümenliğe de İhsan Uğur, Hafize İpek, Mustafa Ocaklık, Raziye Taşkıran, Abdurrahman Turhallı seçildi. Gündemin dilek ve temenniler maddesinde ise AK Parti grubundan Veysi Tercil Budak üyelere
başarı dileklerinde bulunarak el birliğiyle hizmet edeceklerini söyledi. DTP grubundan Ali Şimşek de Diyarbakır'ı modern bir kent haline getirerek, özgürlükçü, şeffaf ve katılımcı yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini belirtti. Şimşek, Diyarbakır'ı belediyecilik anlamında örnek gösterilecek bir kent haline dönüştürmenin çabası içerisinde olacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin isimleri ise şöyle:
''Abdullah Demirbaş, Abdurrahman Turhallı, Ali Baysungur, Ali Şimşek, Bedriye Aydın, Bülent Turan, Derya Tamriş, Emek Yazbaşı, Eşref Güler, Hacı Haspolat, Hafize İpek, İlhan Diken, İhsan Uğur, İhsan Özkılıç, Kadri Göktimur, Mahmut Dağ, Metin Kılavuz, Metin Balkaya, Mustafa Ocaklık, Ramazan Karaşin, Raziye Taşkıran, Selim Kurbanoğlu, Serpil Bakır, Şeyda Aslantaş, Veysi Atik, Veysi Tercil Budak, Yüksel Baran, Zeynel Abidin Korkutata ve Zülküf Karatekin.''
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 21:22:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?