5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Belediye meclisinde tartışma

Diyarbakır'da Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun ilk kez katıldığı İl Genel Meclisi Toplantısı'nda, DYP İl Meclis Grup Başkanı, en son kendilerine söz hakkı verilmesini eleştirerek toplantıyı terk etti.


İl Genel Meclisi Toplantısı'na katılan Hüseyin Avni Mutlu'nun, ilk defa daire müdürleri ile bir araya geldiği toplantıda tartışma yaşandı. Meclis Başkanı Kerem Duru, ilk olarak DTP İl Meclis Grup Başkanı Ekrem Demir'e, daha sonra AK Parti İl Meclis Grup Başkanı Ali İnce'ye söz hakkı verdi. Daha sonra söz hakkı verdiği DYP İl Meclis Grup Başkanı Muhittin Aykız, konuşma kürsüsüne geldiğinde kendilerine DTP ve AK Parti'den sonra söz hakkı verilmesine tepki göstererek meclis başkanını eleştirdi.

DYP İl Meclis Grup Başkanı Muhittin Aykız, meclis başkanını kınadığını belirterek, "Benimle şahsi bir sorunu olduğu için bize en son söz hakkı veriyor. Geçtiğimiz toplantılarda da bu böyle oldu" diyerek toplantıyı terk etti. Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun şaşkın bakışları arasında İl Genel Meclisi Başkanı Duru toplantıya devam etti.


Toplantı çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Hüseyin Avni Mutlu, "Gayet güzel bir toplantı oldu. Arkadaşlarımızla birlikte bigilenip gündemdeki konuları değerlendirdik. Diyarbakır'da il genel meclisimizle birlikte yapacağımız güzel şeyleri paylaştık. Meclimizin performansı uyumu son derece iyi. Arkadaşlarımız, kendilerine emanet edilen kamu hizmetlerinin verimli ve süratlı bir şekilde kullanılması konusunda görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar. Biz de valilik olarak bu hizmetlerin takipçisi olacağımızı söyledik. Kamu kaynaklarının halka kaydırılması için çaba saredeceğiz. Akşama arkadaşlarımızla tekrar yemekte buluşacağız" diye konuştu.
Sait Tarıkuk'un meclis toplantısına silahıyla girdiği iddialarıyla ilgili ise Vali Mutlu, espirili bir şekilde, "Bunu biz paylaşırız, TBMM'ye girmek yasak da, burayı tartışırız" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 01:39:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?