8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Belediye öğrencilere kitap dağıttı

Diyarbakır Belediyesi tarafından Yolaltı köyüne, kırtasiye malzemesi yardımı yapıldı. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 1977 yılında ilk olarak okula başladığı Yolaltı Köyü İlköğretim Okulu'na giderek kırtasiye dağıtımı yaptı. Öğrencilerin büyük ilgisiyle karşılaşan Başkan Baydemir, öğrencilerin yanına oturarak bir süre sohbet etti. 

Daha sonra öğrencilere kırtasiye malzemeleri dağıtan Baydemir'e, Okul Müdürü Mahmut Peker tarafından sembolik olarak diploma verildi. Başkan Baydemir, okuduğu sınıfı da görmek istedi ancak sınıf Yolaltı Köyü Sağlık Ocağı'na çevrilmişti. Sağlık Ocağı'nın içine girip sınıfını gören Baydemir, okula başladığı ilk günü anlatarak, "Ben ilk sınıfa geldiğimde, kültürümüz gereği ayakkabımı kapının önünde çıkarıp öyle sınıfa girdim. Bunun üzerine öğretmenim, elimden tutarak ayakkabılarımı giydirdi. Bir şeyler anlatmaya çalışıyordu ama ben anlamıyordum. Çünkü okula başladığımda Türkçe bilmiyordum. Türkçe'yi okulda öğrendim" dedi. 

Belediye tarafından toplam 11 bin öğrenciye kırtasiye yardımında bulunulduğu ve yardımlara devam edileceği belirtildi. 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 14:48:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kadir cankurt IP: 85.103.0.xxx Tarih : 3.10.2006 18:16:20
belediyenin yaptığı çalışmalar gayet yerinde ve zaten olmasıda gereken bir yardım.çünkü eğitimsizlik doğuda çok var nasıl deniliyorsa bunu kapatmak için yardım edilmesi gerekiyor.çok yerinde bir durum.gerçekten kutlarım.iyi çalışmalar...