7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Belediyeden 8 Mart kokteyli

Diyarbakır'daki belediyeler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadın çalışanlarına yönelik kokteyl düzenledi.

Kokteylde Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmalarından Sorumlu Başkan Danışmanı Dilan Taşdemir çocuk kreşi için altyapı çalışmalarının tamamlandığını söyleyerek, kreşin yakın zamanda yapılacağı müjdesini verdi.

Belediye Çalışanları Derneği (BELÇAD), Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin kadın çalışanlara yönelik ortaklaşa düzenledikleri kokteyl Sümerpark'taki Resepsiyon Salonu'nda yapıldı. Kokteylde çok sayıda kadın çalışana Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Bağlar Belediye Başkan Adayı Yüksel Baran, Yenişehir Belediye Başkan Adayı Selim Kurbanoğlu, İnsan Hakları Derneği (İHD) Aktivisti Reyhan Yalçındağ eşlik etti.

8 Mart'a ilişkinin hazırlanan slayt gösterisinin izlenmesinin ardından kokteylde ilk olarak söz alan BELÇAD Kadın Sekreteri Remziye Çelik, belediye çalışanlarının sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda önemli bir düzeye gelebilmeleri amacıyla örgütlendiklerini söyleyerek örgütlenme sahası içerisinde kadınlara verdikleri önemi anlattı. Ardından söz alan Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmalarından Sorumlu Başkan Danışmanı Dilan Taşdemir, cinsiyet özgürlükçü belediyecilik anlayışında kadın alanının çok ciddi bir özgünlük ve anlam taşıdığını söyledi. Taşdemir, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere belediyelerin kadına yönelik projeler ürettiğini ve bunun önümüzdeki dönem de devam edeceğini söyledi. Taşdemir, şöyle konuştu:

"5 yıllık hizmet sürecinde personel sözleşmesindeki beyannamemizde kadına yönelik her türlü şiddeti, her türlü ayırımcılığı bir disiplin suçu olarak kabul ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin iş performansında çocuk bakımının etkisinin farkındayız. Çok yakın bir zaman içerisinde çocuk kreşi yapılacak."
Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler ise kokteyle gelen belediye emekçilerine, "Ben size şöyle seslenmek istiyorum; belediyenin gülen yüzleri, sevgi dolu yüzleri, şefkat dolu yüzleri. Hepinizin 8 Mart'ını kutluyorum. Emin olun siz olmazsanız belediyeler çok kötü olur" dedi.

Konuşmaların ardından kadınlar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi korosu solistlerinden Dilek Alpaslan'ın söylediği şarkılar eşliğinde halay çektiler. Çekilen halaya Osman Baydemir ve Yenişehir Belediye Başkan Adayı Selim Kurbanoğlu da katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 13:53:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?