5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Belediyeden alternatif yol planı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İhsan Uğur, Dicle Nehri kenarındaki 9 köyün kullandığı yolda incelemelerde bulundu. Başkan Vekili Uğur, 2 yıl içinde defalarca yapılan yolun İl Özel İdaresi denetimindeki kum ocaklarının ağır tonajlı araçları nedeniyle bozulduğunu söyledi.

Diyarbakır'da 2 yıl önce Büyükşehir Belediyesi hizmet alanına dahil edilen 9 köyün sakinleri tarafından kullanılan 20 kilometrelik Dicle kenarı yolu, bölgede faaliyet yürüten 8 kum ocağının çalışmaları nedeniyle sık sık kullanılamaz hale geliyor.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İhsan Uğur, Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş, Başkan Danışmanı Nejdet Atalay ve Fen İşleri Daire Başkanı Bülent Uçan, Güzelköy köylülerini ziyaret ederek yolda incelemelerde bulundular. Köylülerin basına yansıyan sitemlerini haklı bulduğunu söyleyen Başkan Vekili İhsan Uğur, köy yollarının Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanması ile defalarca bakım ve onarımdan geçtiğini ifade etti. Başkan Vekili Uğur, "Ancak bu yol üzerinde faaliyet sürdüren kum ocaklarının kullandığı ağır tonajdaki araçlar ve köylülerin pamuk toplama mevsimindeki çalışmaları yolu kullanılmaz hale getirmektedir. Son olarak 2007'nin Haziran ayı içinde 20 kilometrelik yol, bakım ve onarımdan geçti. Araçların kullanılmaz hale getirdiği yollarda yağış, çukurların oluşmasına neden oluyor. Bunun için köklü çözümlere gidilmesi gerekiyor. İlk olarak, ya kum ocakları çalışmalarını durduracak ya da alternatif bir yol yapılacak. Biz alternatif yol için çalışmaları önümüzdeki yıl içinde başlatabiliriz" diye konuştu.
Köylüler de yollarının kısa sürede bozulmasının sebebi olarak 12 ton kapasitesindeki araçlarla 40 ton yük taşınmasını gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 16:33:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?