8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Benden daha kötü durumda olanlar var!

CEZAEVİNDE BULUNAN BABASINI ZİYARETE GELEN HATİP KURT:

Hakkari'de polisin yerlerde sürüklediği Hatip Kurt, tedavi gördüğü hastaneden taburcu olduktan sonra Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan babasını ziyarete gelirken, kendisinden daha kötü durumda olan çocukların olduğunu iddia etti.

Hakkari şehir merkezinde çıkan olaylar esnasında okuldan evine dönen lise öğrencisi ve eski Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt'un oğlu Hatip Kurt (14), polisler tarafından yerde sürüklenerek gözaltına alınmıştı. Daha sonra Hakkari Devlet Hastanesi'ne, oradan da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan Hatip Kurt'un elmacık kemiği kırılırken, tedavi gördüğü hastaneden taburcu olur olmaz tutuklu bulunan babasını ziyaret etmek için Diyarbakır'a annesi Güllü Kurt ile birlikte geldi. Babası ile yaklaşık 1 saat görüşen Hatip Kurt, "Babam beni çok merak ediyordu, beni gördü şimdi iyi. Babam çok üzülmüştü. Bu olay benim başıma geldi başkasının başına gelmesini istemiyorum. Benden daha kötü durumda olanlarda var. Suç duyurusunda bulunduk, 2 polisin açığa alındığına ben şahsen inanmıyorum belki açığa alınmamıştır" dedi.

Tutuklu bulunan Belediye Başkanlarını cezaevinde ziyarete gelen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Hatip Kurt'un yanına gelerek kendisine teselli ederken, anne Güllü Kurt, oğlunu polislerin tanıdığını ve belediye başkanının oğlu olduğunu bildiklerini Demirtaş'a söyledi.

CEZAEVİNDE BULUNAN BABASINI ZİYARETE GELEN HATİP KURT:
CEZAEVİNDE BULUNAN BABASINI ZİYARETE GELEN HATİP KURT:
CEZAEVİNDE BULUNAN BABASINI ZİYARETE GELEN HATİP KURT:
İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2010 Cuma 13:51:04
Güncelleme :16 Nisan 2010 Cuma 16:48:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?