4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

'Beni de Diyarbakır’a almasınlar, kovsunlar'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Arzakçı, il divan kurulu toplantısında yaptığı konuşmada Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AK Parti) yüklendi.

MHP teşkilatının, Diyarbakır Prestij Otel’de saat 10.00’da basına açık yapılan il divan kurulu toplantısına Ceyhan Belediye Başkanı, Batman ve Mardin il başkanlarıyla teşkilat üyeleri katıldı.

 AK Parti hükümeti ile yeni Türk Ceza Kanunu (TCK) hakkındaki görüş ve eleştirilerini aktaran MHP Diyarbakır İl Başkanı Arzakçı, "Biz MHP olarak, çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğini düşünüyoruz. Biz bakkal hesabı yapmıyoruz. Devlet adamları her zaman bunları düşünmeli, uzun vadeli düşünmelidirler. ’Bugün bunu yapalım, yarın ne olursa olsun mantığıyla gitmemeliyiz. Bunlar bize yakışmaz. Tutturmuşlar ’Ekonomi çok iyi, çok iyi’ diye. Ekonominin neresi iyi? Geçenlerde AK Parti İl Başkanı diyor ki, ’Başbakan Diyarbakır’a gelecek. Doğrudur gelecek, ama niçin gelecek? Diyarbakır’ın kalkınması için değil, oy için gelecek. Ben de Diyarbakırlı hemşehrilerimden özellikle şunu istiyorum: Bu 2.5 yılı göz önünde bulundursunlar. Ben bile söz vermişsem, beni de Diyarbakır’a almasınlar, kovsunlar" dedi.

Toplantıda konuşan MHP Basından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sadullah Tuncalp, öncelikle ülkenin mevcut durumuna değindiği konuşmasında, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu sorunların ve tehlikelerin her geçen gün arttığını ve ağırlaştığını söyledi.

Türkiye’nin içine sürüklendiği bu ağır şartlar karşısında, milli seferberlik ruhuyla harekete geçmek gerektiğini belirten Tuncalp, "Türkiye’nin içine hapsedilmek istendiği bu kıskaç mutlaka kırılacaktır. Ülkeyi kuşatma altına alan ihanet ve şer ittifakına en etkili karşılık, milletin milli bir heyecanla kenetlenmesi olacaktır" şeklinde konuştu. Tuncalp, ülkenin içinde bulunduğu ağır tablonun nedenlerini hükümete yükleyerek, "AK Parti, devlet ve siyaset hayatımızda ’siyasi kapkaççılık’ anlayışının iflah etmez bir temsilcisidir. Bugünkü ağır tablonun baş mimarı ve baş sorumlusu, hiç şüphesiz, AK Parti’nin inanç ve ilkeden yoksun, sakat ve tehlikeli zihniyetidir. AK Parti’nin yönetici kadrolarının temsil ettiği çarpık siyaset ve devlet anlayışı, Türkiye’yi bu noktaya getirmiştir. İktidar konumunu adeta bir ’ağlama duvarı’na çeviren böyle bir zihniyetin temsilcisi bir başbakanın Türkiye’yi yönetmesi, Türk milleti için büyük bir talihsizliktir" dedi.

"HASTA ADAM DEYİMİ BU HÜKÜMETLE HORTLADI"

AK Parti hükümetine yönelik eleştirilerinde, yeni TCK ile ilgili düzenlemeleri ve Avrupa Birliği (AB) sürecini de birlikte değerlendiren Tuncalp, "Yeni TCK’nın basın özgürlüğünü cendere altına almasındaki siyasi niyet de, AK Parti’nin sağlam temellerden yoksun siyasi kimliğinde aranmalıdır. Siyasi iflas noktasına gelen AK Parti’nin, suni gündem oluşturma çabaları ve can havliyle AB hayal ticaretinde elde kalan son sermayeyi de piyasaya sürme gayretleri artık sonuç vermeyecektir. Özellikle AB konusunu, hem hayali bir hedef hem de bir tehdit sopası olarak kullanan AK Parti, en ağır iflası bu alanda yaşamıştır. AB’nin Türkiye konusundaki gerçek niyetlerinin giderek daha iyi anlaşılması, AB’nin AK Parti için siyasi istismar değerini de giderek azaltmıştır. Bugün Türkiye, uluslararası ilişkilerde ciddiye alınmayan, hiçbir ağırlığı olmayan etkisiz bir ülke haline düşürülmüştür. Türkiye’ye yönelik Avrupa’nın ’hasta adam’ söylemi AK Parti döneminde yeniden hortlamıştır. Bölgesel bir güç potansiyeli olan Türkiye’yi marjinal ve ezik bir ülke haline getiren AK Parti’nin, dış politikasının sonucu bu olmuştur. Bu tabloya rağmen Başbakan Erdoğan, dışarıda itibarımızın arttığı ve Türkiye’nin özgüvenini kaybetmemesi gerektiği yalanını söylemeye devam etmektedir" diye konuştu.

Toplantıda son olarak MHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Arzakçı, Polis Haftası nedeniyle şehit polisleri anarak, görevli memurlara da başarı dileklerinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 17:03:14
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 16:44:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?