8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Benim atım öldü!

ENSARİOĞLU SEÇİMLERİ DEĞERLENDİRDİ

Eski Devlet Bakanı ve Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Mehmet Salim Ensarioğlu, kazanıp kazanmamasının çok önemli olmadığını belirterek, "Aldığım oylarla AK Parti ve BDP haricinde Diyarbakır'da üçüncü bir kapı olduğum ispatlanmıştır" dedi.

Seçim bürosunda değerlendirme yapan M. Salim Ensarioğlu, kendisine güvenerek oy veren seçmenlerine teşekkür etti. 19 bin 463 oy aldığını belirten Ensarioğlu, "Bana güvenerek oy verenlere teşekkür ediyorum. Kazanıp kazanmamam çok önemli değil. Bence ben kazandım. AK Parti, BDP haricinde Diyarbakır'da üçüncü kapı ben oldum. Oylar bunu ispatladı. CHP'nin çok üstünde oy aldım" dedi.

Açıklamalarında bütün siyasi partilere seslendiğini belirten Ensarioğlu bölgedeki huzursuzluğun bitmesi için mutlaka barışın sağlanması çağrısında bulundu. Ensarioğlu, "Bütün siyasi partilere sesleniyorum, bu barış olmalı. Bu demokratik eksiklikler tamamlanmalı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 1923'den beri süre gelen farklı bakış anlayışı değişmeli. 1923'den beri olması gereken yatırımlar bir an evvel yapılmalıdır. Devlet bu bölgeye borçludur, bu borçlarını bir an evvel ödemesi gerekir. Bu bölgede yapılan yanlışlıklar hakaret ve baskılardan dolayı devlet halkımızdan özür dilemelidir" şeklinde konuştu.

Seçilememekten dolayı Diyarbakırlılara asla kırılmadığını belirten Ensarioğlu, aldığı sonuçtan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Ensarioğlu, "Ben seçimden dolayı halkıma kırılmadım. Asla bana oy veren, vermeyen hiç kimseye kırgınlığım yok. Şu an çok mutluyum. Diyarbakır'da 1980'den sonra ilk defa BDP haricinde biri bağımsız olarak bu kadar çok oy almıştır" diye konuştu.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ensarioğlu, teklif gelmesi durumunda herhangi bir partiye katılıp katılmayacağı sorusunu yanıtladı. Ensarioğlu, "Benim herhangi bir partiye geçme gibi bir düşüncem yok, ancak öyle bir teklif gelirse arkadaşlarıma bunu sorar, onlarla birlikte ortak bir karar veririm. Şu an öyle bir düşüncem yok. Yeni oluşumlar olursa, arkadaşlarımla bunu konuşurum. Arkadaşlarımın yüzde 90'ı destek verirse o zaman birlikte kararımızı açıklarız. Yeni bir oluşum olur ve ben de bu oluşumun samimiyetine inanırsam o zaman olumlu karar verebiliriz" dedi.

 

"BENİM ATIM ÖLDÜ"

Hiçbir şey vaat etmeden Diyarbakır'da büyük bir zoru başardığını belirten Ensarioğlu, birçok seçmeninin kendisini hala Doğru Yol Partisi'nde sandığını ve bu şekilde oyunu kullandığını söyledi. Ensarioğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Zaman zaman yanlışlıklar oldu. Gelip bana sana oyumu verdim, atına vurdum diyenler var. Beni DYP'den zannedip bunu yapanlar var. Bunu söyleyenlere de 'benim atım öldü diyorum'. Bu şekilde çok yanlışlıklar oldu. Bazı seçmenler ise hem bana hem AK Parti adayı olan yeğenim Galip Ensarioğlu'nu oy verdiklerini söylüyor. Gelip bana bunu söylüyorlar. 'Hem sana verdik, hem ona verdik' diyorlar. 'İkinizin çıkması için bunu yaptık' diyorlar, böylelikle yaklaşık 2 bin oy hem bana, hem yeğenime verildiğinden dolayı yandı."

ENSARİOĞLU SEÇİMLERİ DEĞERLENDİRDİ
ENSARİOĞLU SEÇİMLERİ DEĞERLENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2011 Salı 16:56:02
Güncelleme :14 Haziran 2011 Salı 18:08:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?