7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Berivan, tahliye edildi

TAŞ ATAN ÇOCUKLARDAN BİRİ TAHLİYE EDİLDİ

Batman'da gösteriye katıldığı gerekçesiyle tutuklanan ve Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde kalan çocuklardan biri Terörle Mücadele Kanunu'nda (TMK) yapılan değişiklik üzerine tahliye edildi.

Batman'da 9 Ekim 2009 tarihinde yapılan gösterilere katıldığı ve polise taş attığı için tutuklanan Berivan S.(15) hakkında, "Örgüte üye olmamakla beraber örgüt adına suç işlemek" iddiasıyla 7.5 yıl, "Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet"ten 5 yıl, "Örgüt propagandası yapmak"tan 1 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Berivan, görülen ilk duruşmada 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmış, yaşı küçük olduğu için cezası 7 yıl 9 aya indirilmişti. Berivan, 9 aydır Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde tutuluyordu.

Cezaevinden çıktıktan sonra avukatı ile birlikte İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Berivan S., "Sebest bırakıldığıma inanmak istiyorum ama inanamıyorum. Aileme kavuştuğum için çok mutluyum. İlk defa bu kadar çok mutluluk yaşıyorum" dedi.

Berivan'ın babası Selim S., "Kızım cezaevinden çıkarıldığı için çok neşeliyim. Herkes bizim gibi mutluluk yaşasın" diye konuştu.

Berivan'ın avukatı Kezban Yılmaz, "Aslında müvekkilimin duruşması karar bağlandıktan sonra aile bize başvurdu. Biz de dosyayı takip ettik. Karar çıktıktan sonra dosya üzerinde yaptığımız incelemelerde dosyanın tek celsede karar çıktığını gördük. Sağlıklı bir sonuç çıkmadı. Umarım bir daha bu süreç yaşanmaz, tek temennimiz budur" ifadelerini kullandı.

TAŞ ATAN ÇOCUKLARDAN BİRİ TAHLİYE EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2010 Salı 12:58:03
Güncelleme :27 Temmuz 2010 Salı 17:42:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?