8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

BESYO'da sınav heyecanı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu 2009-2010 öğretim yılı için öğrenci seçme elemeleri başladı.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu kapalı spor okulunda yapılan mülakata 250 bayan ile bin 700 erkek toplam bin 950 öğrenci katıldı.

Bu yıl ilk kez sınav sırasında kullanılan kamera, ter döken öğrencilerin performanslarını kaydederken salonun dışında kurulan ekranda da aileler, öğrencilerin performanslarını izledi.

Beden Eğitimi Bölüm Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Büyükbayram, sınavın adil bir ortamda yapıldığını belirterek, "Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu'na öğrenci seçilirken adayların performanslarını kameralarla kaydedip dışarıda kurulan ekranda yayınladık. Böylece adaylar kapalı spor salonunda yarışırken dışarıda sırasını bekleyen diğer adayları izleyebilecek. Böyle bir sistemde torpil yapılması mümkün değildir. Bu sistem Diyarbakır'da ilk kez uygulanıyor. Sınava 250 bayan ile bin 700 erkek öğrenci olmak üzere toplam bin 950 öğrenci katıldı. Yapılacak olan mülakattan sonra 70'i bayan, 140'ı erkek olmak üzere 210 kişi Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu'nda okumaya hak kazanacak. Tüm adaylarımıza sınavda başarılar diliyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2009 Pazartesi 15:11:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?