7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bilardo şampiyonası start aldı

3 Bant Disiplinli Bilardo Şampiyonası Diyarbakır İl Birinciliği müsabakaları başladı. Cumartesi gününe kadar sürecek olan müsabakalarda ilk dörde giren yarışmacılar Diyarbakır'ı bölgede temsil edecek.

Türkiye Bilardo Federasyonu resmi takvimi uyarınca Federasyon İl Temsilciliği'nce düzenlenen 3 Bant Disiplinli Bilardo Şampiyonası Diyarbakır İl Birinciliği müsabakaları başladı. Tesis sıkıntısı nedeniyle İnci Bilardo Salonu'nun bir bölümünün camekanlarla kapatılmasıyla gerçekleştirilen müsabakalara Diyarbakır Vali yardımcısı Yemen Bayrak, Gençlik ve Spor İl Müdürü İslam Çetin ve Bilardo Federasyonu İl Temsilcisi Ahmet Türkcan katıldı. Müsabakaların ilk ıstaka vuruşunu Vali yardımcısı Yemen Bayrak yaptı.

Sporculara başarılar dileyen Bayrak, bundan sonra düzenlenecek turnuvaların Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonu'nda yapılması amacıyla işbirliği önerdi. 69 sporcunun yer aldığı müsabakalarda 3'er kişiden oluşan 23 grup yarışıyor. Her grubun birincisi ikinci tura çıkacak. Burada yapılan müsabakalarda en yüksek ıstaka ortalaması olan sporcu ile en düşük ıstaka ortalaması olan sporcular karşılaşacak. Son turda ise en başarılı 4 sporcu Diyarbakır'ı bölgede temsil edecek.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 11:18:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?