7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bilardo turnuvası start aldı

DİYARBAKIR'DA BİLARDO TURNUVASI BAŞLADI

Türkiye Bilardo Federasyonu (TBF) Diyarbakır Temsilciliği'nin düzenlediği "Üç Bant Bilardo İl Birinciliği" elemeleri başladı.

Diyarbakır'da 2010 yılının en büyük salon spor organizasyonlarından biri olan "Üç Bant Bilardo İl Birinciliği" elemeleri, dün gerçekleştirilen ilk gün karşılaşmaları ile başladı. Dün 24 maçın oynandığı yarışma, bugün saat 11.00'de yapılan karşılaşmalarla devam etti. İnci Bilardo Salonu'ndaki turnuvaya, bu yıl rekor düzeyde lisanslı sporcu katıldı. İl Spor Müdürlüğü'nce lisansları ferdi olarak düzenlenen 108 sporcu, 11 Ocak gününe kadar 3'lü gruplarda eleme maçları gerçekleştirilecek. Turnuvanın ilk eleme

turunda, 108 sporcu arasından grup birinciliği elde eden 36'sı ikinci eleme turuna çıkacak. Bu 36 sporcu yeniden eşleşerek, 12 yeni grup oluşturacak. 12 grubun da eleme karşılaşmaları sonucunda ilk 4'e girenler doğrudan final grubuna alınacak. Bu 4 sporcuya ilave olarak, puan ve ortalama esasına göre derece yapan 5 sporcu daha alınarak, 9 kişilik final grupları oluşturulacak. Son karşılaşmalarla Diyarbakır İl Birinciliği sıralaması belirlenmiş olacak. Dereceye giren ilk 12 kişinin Şubat ayı başında

Antalya'da gerçekleştirilecek Türkiye Şampiyonası'nda Diyarbakır'ı temsil etmeleri bekleniyor. Turnuvada, TBF'nin "Üç Bant Disiplini Bilardo Müsabakaları" kuralları aynen uygulanacak. Buna göre turnuvaya katılan sporcular, siyah pantolon, siyah ayakkabı, yelek ve papyondan oluşan giysilerle karşılaşmalara çıkıyor.

Birinci tur elemelerinin pazartesi günü son bulacağı turnuvaya, merkez Yenişehir Belediye Başkanlığı da maddi katkıda bulundu. 108 sporcunun katıldığı turnuva Türkiye'de bilardo dünyasında da ilgiyle izleniyor.

DİYARBAKIR'DA BİLARDO TURNUVASI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2010 Cumartesi 13:27:01
Güncelleme :2 Ocak 2010 Cumartesi 15:30:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?