7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bilgisayar hırsızları yakalandı

BİLGİSAYAR HIRSIZLARI YAKALANDI

Diyarbakır'da Ergani Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucu, geçen ay Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bulunan bir İlköğretim okulundan çalınan bilgisayarlar, Ergani'de ele geçirildi.

Yaklaşık 1 ay önce Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bulunan Gülabibey İlköğretim Okulu'ndan çalınan bilgisayarlar polisin yaptığı çalışmayla ele geçirildi. Çalıntı bilgisayarları Ergani'de bir internet kafeye satan 2 kişi de Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekiplerince gözaltına alındı. Yapılan sorguda haklarındaki suçlamaları kabul eden G.A. ve Ü.K.isimli şahıslar, okul bilgisayarlarını Siverek'te bulunan 4 kişiyle birlikte çaldıklarını itiraf etti. Şahıslar tarafından satılan internet kafede ele geçirilen

6 adet bilgisayar kasası ve 6 adet monitör ile 1 adet dizüstü bilgisayara el konulurken, adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan G.A. ve Ü.K.'nin ifadeleri doğrultusunda kimlikleri öğrenilen 4 kişinin yakalanması için Şanlıurfa polisi harekete geçti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2010 Perşembe 14:10:00
Güncelleme :30 Eylül 2010 Perşembe 14:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?