9
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

Bilgisayar kursuna ilgi büyük

BAĞIVAR'DA BİLGİSAYAR KURSU

Diyarbakır'ın Sur Belediyesi'nin Bağıvar Mahallesi'nde açtığı bilgisayar kursuna ilgi büyük oldu.

Sur Belediyesi'nce Bağıvar irtibat bürosunda Halk Eğitim Merkezi'nce ortaklaşa yapılan bilgisayar kursuna ilk etapta 30 kursiyere 4 ay sürecek temel bilgisayar bilgileri verildikten sonra sertifikaları verilecek. Sur Belediyesi Dicle Bağıvar Mahallesi Birim sorumlusu Mehmet Satıcı, "Sur içindeki dezavantajlı gençlerimize bir katkıda bulunmak için 4 aya sürecek temel bilgisayar kursuna ilk etapta 50 kişi başvurduğunu ancak yer darlığı yüzünden 30 kursiyeri kaydettik. Hızlı gelişen teknolojiye

gençlerimizin ayak uydurmaları için bilgisayara hakim olmaları gerekmektedir. Kursiyerlerimiz eğitimlerini tamamladıktan sonra sur Halk Eğitim Merkezi'nin sertifikaları verilecektir. Bu sertifikalar sayesinde belki kursiyerlerimizden çoğu iş sahibi olabilirler. Bundan dolayı bu gibi eğitimleri Belediye olarak düzenleyeceğiz" diye konuştu.

Satıcı, Bağıvar Mahallesi'nde ayrıca önümüzdeki günlerde, özellikle kadınlar ve genç kızlara yönelik kına, kuaför, biçki-dikiş ve Türkçe-Kürtçe okuma kursları da düzenleyeceklerini belirtti.

BAĞIVAR'DA BİLGİSAYAR KURSU
BAĞIVAR'DA BİLGİSAYAR KURSU
BAĞIVAR'DA BİLGİSAYAR KURSU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2011 Pazar 11:52:01
Güncelleme :6 Şubat 2011 Pazar 22:09:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?