8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Bin 500 kişiye spor imkanı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Sümerpark'ta kurduğu Sosyal Yaşam Merkezi'nde kadınlardan çocuklara, engellilerden yetişkinlere kadar 10 dalda yaklaşık bin 500 kişinin spor yaptığı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Sümerpark'taki Sosyal Yaşam Merkezi'nin, fitness, step, aerobik, tenis gibi daha çok ekonomik durumu iyi olanların yaptığı sporu halka sunduğu bildirildi. Alipaşa, Körhat, Benusen, Mevlana Halit gibi genelde dar gelirlilerin yaşadığı mahallelerdeki kadın ve çocukların şu günlerde sağlıklı yaşam için akın akın Sümerpark'ın yolunu tutttuğu ifade edildi.

Sosyal Yaşam Merkezi'ndeki 140 kadın, 134 erkeğin ayrı ayrı zamanlarda çeşitli spor aletlerinin yer aldığı fitness salonunda spor yaptığı belirtildi. 250 kadın ise büyük spor salonunda müzik eşliğinde fazla kilolarından kurtulmaya çalışıyor, form tutmak için spor yapıyor. Okulların tatil olmasıyla birlikte sokakta risk altında bulunan çocukların da Sosyal Yaşam Merkezi'ne akın ettiği bildirildi. 7-15 yaş grubundaki 500 çocuktan kimisi tekvando, kimi satranç, kimi halk oyunlarına gidiyor ve 12 eğitmen eşliğinde spor yapıyor. Çok sayıda çocuğun ise revaçta olan futbol okuluna devam ettiği kaydedildi.

180 çocuk Sosyal Yaşam Merkezi'ne bağlı Yeniköy Halı Saha'da temel futbol eğitimi alıyor. Sosyal Yaşam Merkezi'nde çocukların sadece spor değil aynı zamanda müzik, sinema, piknik gibi etkinliklerle de tanıştırıldığı ifade edildi. Sümerpark dışında Parkorman'da ise kadın, erkek ve çocuklara yönelik 6'şar haftalık eğitim devreleri açıldığı öğrenildi. 3 çocuk, 3 yetişkin olmak üzere 72 sporcu Parkorman'daki tenis kortundan yararlanıyor. Her yıl 18 yaş ve üstü vatandaşlara yönelik yapılan sabah sporu bu yıl da Parkorman ve Koşuyolu Parkı'nda haftanın 6 günü saat 06.30'da yapılıyor. Sabah sporuna daha çok kadınlar ilgi gösterdiği belirtildi.

Gençlerin Sosyal Yaşam Merkezi'nde masa tenisi ve bilardoya da ilgi gösterdiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 14:48:56
Güncelleme :23 Haziran 2009 Salı 15:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?