7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

'Binbir surat' yakalandı

Diyarbakır'ın korkulu rüyası "Binbir surat", polisin sıcak takibi sonucu yakalandı. Onlarca emekli ve dulu dolandıran E.A.'nın sorgusuna başlanırken, polis dolandırılanların başvurularını bekliyor .

Diyarbakır'da yüzlerce yaşlı ve yoksul vatandaşı işe alma ve kurumlardaki işlemlerini çözme vaadiyle dolandıran E.A., son işinde yakayı ele verdi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şubesi'nce oluşturulan özel bir ekip sayesinde suçüstü yakalanan E.A., suçunu itiraf etti. E.A.'nın, Bağlar ilçesinde yaşlı ve köyden yeni gelen vatandaşları hedef seçerek, kendisini valilik elemanı, Tedaş yetkilisi, sosyal hizmet elemanı, banka görevlisi ya da Sosyal Güvenlik Kurumu personeli olarak tanıtarak, çeşitli vaatlerde bulunduğu ileri sürüldü. E.A.'nın binlerce vatandaşı, emeklilik, iş, maaş sözü vererek dolandırığı öğrenildi.

"Binbir surat" ile ilgili yoğun şikayetler gelmesi üzerine Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şubesi'nce özel bir ekip oluşturuldu. Geniş kapsamlı çalışmalar sonucu E.A., suçüstü yakalandı. E.A. tarafından dolandırılan Halit Akçay, yardım için valilik önünde beklerken E.A.'yı gördüğünü, onun kendisine "Senin işini halledeceğim" deyip para istediğini, kendisinin de parayı getirerek parkta ona verdiğini fakat daha sonra dolandırıldığını anladığını söyledi. Bir diğer mağdur Halef Başakçı ise, "Cadde üzerinde çocuklarım tandır ekmeği satıyordu. Yanımıza gelip 'Niye satıyorsunuz, çok mu fakirsiniz, çocukların maaşı yok mu?' diye sordu. Ben de benim adıma 3 dönüm arazi olduğu için yardım alamadığımı söyledim. Bana, 'Olur mu? Ben hallederim' dedi. Eve gittik, kimliğimin fotokopisini aldı. Bana 'Ben valilikteyim.

İşleri halledince seni ararım' dedi. Benden 100 lira aldı. Bir daha da aramadı" şeklinde konuştu.

Mehmet Başıbüyük ise, E.A.'nın evine gelip kendisini elektrik kurumu görevlisi olarak tanıttığını ifade ederek, "Sizin abone başkasının adına, ben durumu düzelteceğim" diyerek kendisinden 150 lira aldığını ve kayıplara karıştığını dile getirdi.

Emniyet yetkilileri, dolandırıcılık olayı ile ilgili 10'a yakın başvuru aldıklarını ifade ederek, E.A. tarafından dolandırılan şahısların başvurularını beklediklerini söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2009 Pazar 15:00:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?