4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Binlerce kişi Dağkapı'ya aktı

Diyarbakır’da binlerce vatandaş, ’Bayrağa Saygı’ mitinginde buluştu.

Mersin’de Nevruz kutlamaları sırasında Türk Bayrağı’nı yakma girişiminde bulunulması, Diyarbakır’da binlerce vatandaşın katıldığı ’Bayrağa Saygı’ mitingi ve yürüyüşü ile kınandı.

Miting öncesi vatandaşlara binlerce bayrak dağıtıldı. Saat 13.00 sıralarında Dağkapı Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaş, ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak, Mersin’de bayrağa yapılan saldırıyı kınadı. Meydana ellerinde Türk Bayraklarıyla yürüyen kalabalık; "Türküz, Cesuruz, Bayrağımıza Sahip Çıkarız", "Bayrağımız Yoluna Canımız Feda", "Bayrak Kanımız, Vatan Canımız", "Bayrağımıza Sahip Çıkalım", "Bayrak Sevgimizi Denemeyin, Pişman Olursunuz" pankartları açtı. Miting alanına gelen çok sayıda vatandaş, ellerindeki bayrakları sallayarak, "Bayrağa Uzanan Eller Kırılsın", "Şehitler Ölmez", "Vatan Bölünmez", "Türkiye Türkiye, Canım Türkiye" sloganları attılar.

Bayrağa Saygı mitingine 7’den 77’ye her yaştan vatandaşın katıldığı gözlendi. Çocuk ve yaşlıların çoğunlukta olduğu kalabalık, vücutlarına bayrak sarılı halde davul ve zurna eşliğinde halaylar çekti. Eline bayrak tutuşturulmuş bebeklerin de bulunduğu miting alanında insanlar, arka arkaya çalınan ve vatan sevgisinin işlendiği şarkılar ile coştular.
Dağkapı Meydanı’nda başlayan Bayrağa Saygı mitingi devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 14:20:52
Güncelleme :26 Mart 2005 Cumartesi 22:10:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İşte Bayrağımızın Sahipleri IP: 81.213.238.xxx Tarih : 25.03.2005 23:13:56
Bugün Diyarbakırda gerçekleştirilen Bayrağa Saygı Yürüyüşünün 100 resmi, Bu bütün Türkiye ye Vatanın Bölünmezliğinin Haykırışıdır. Not: Pek Yakında Videoları da izleyebilirsiniz aynı adreste... http://bayragasaygi.125mb.com