4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Bir ağaç kesen bin ağaç dikecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilginç bir uygulama başlattı. Müdürlük, 1 ağaç keseni, 100 adet ağaç dikme cezasına çarptıracak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kentte yeşili korumak amacıyla ilginç bir uygulama başlattı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü öncelikle, eski binaları yıkmak amacıyla ağaçları kesen inşaat firmaları ile dükkanının önünü kapadığı için ağaçları kesenlere, kestikleri her bir ağaç için 100 ağaç dikme cezası verecek.

Park ve Bahçeler Müdürü Mehmet Kaya, kente bilinçsiz ağaç kesiminin önüne geçmek amacıyla bu uygulamaya geçtiklerini belirterek, "İlk olarak inşaat firmalarını ve dükkanlarının önünde ağaç bulunan esnafımızı uyardık. Ancak bu tür uyarılarımıza rağmen, ağaçlar kesilmeye devam etti. Biz de vatandaşları caydırmak ve yeşili korumak amacıyla kesilen her bir ağaç için, o ağacı kesen kişiye 100 adet ağaç dikme cezası vereceğiz. Eğer vatandaş, 100 adet ağaç için maddi olanaklarının elvermeyeceğini söylerse, biz de o ağacın yaşı kadar adette ağaç dikme cezası vereceğiz. Amacımız, vatandaşlara zarar vermek değil, yeşile zarar veren vatandaşlarımızı cezalandırmaktır. Bu cezai uygulamamızdan ilk nasibini bir inşaat firması alacak. Bu inşaat firmasının, eski binayı yıkıp yerine yeni bina yapmak için bina önünde bulunan 40 yaşlarındaki 5 ağacı kestiğini tespit ettik. İlk uygulama ve ilk ceza olduğu için de belediye encümen kararını bekliyoruz. Belediye encümen kararına göre bu ceza uygulanırsa, inşaat firması, kesilen 40 yaşlarındaki 5 ağaç için ya 500 ağaç ya da ağaçların yaşı toplamı olarak 200 ağaç dikme cezasına çarptırılacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2005 Perşembe 22:14:49
Güncelleme :6 Ocak 2005 Perşembe 22:18:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?