7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bir çocuğu ben okutacağım!

ESNAFTAN BAYDEMİR'E

Dağkapı'da bulunan Kıbrıs ve Gazi Caddelerinde esnaf gezisi yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in "Kentimizde her kişi bir çocuğa bakarsa, dayanışma içinde olursa sorunlarımızın üstesinden daha kolay gelebiliriz" sözlerine karşılık Eczacı Zeki Mennan, "Ben bir çocuğu okutacağım. Her şeyiyle de ilgileneceğim" sözü verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in esnaf ve yurttaş gezisi devam ediyor. Sur Belediye Başkan Vekili Bedri Turan, BDP Sur İlçe Başkanı Mahmet Şah Tekin ve Belediye Meclis Üyesi Eşref Güler'in de eşlik ettiği Baydemir, Kıbrıs ve Gazi Caddelerinde yaptığı gezide yurttaşlara, "Sorunlarınızı dinlemeye geldik" dedi.

Esnafın Baydemir'e ilettiği sorunların başını ise ekonomik darlık çekti. İşlerin durgunluğundan yakınan esnaf, yaz aylarının başlaması ve kentlilerin tatile çıkması nedeniyle ekonomik darboğazın katlandığını ifade etti. Diyarbakır'ın ciddi bir yoksullukla baş etmeye çalıştığını, her yüz kişiden 60'ının işsiz olduğunu, esnafın büyük oranda ekonomik darlık içinde olduğunu kaydeden Osman Baydemir, herkesi dayanışmaya çağırdı. Yolda Baydemir'i durdurarak, "Çocuklarımız ölüyor. Ne olur birşeyler yapın" diyen bir kişinin sözleri üzerine Baydemir, "İnşallah iyi günler göreceğiz" dedi .

Baydemir'in "Kentimizde her kişi bir çocuğa bakarsa, dayanışma içinde olursa sorunlarımızın üstesinden daha kolay gelebiliriz" sözlerine karşılık Gönül Eczanesi sahibi Zeki Mennan, "Ben bir çocuğu okutacağım. Her şeyi ile de ilgileneceğim. Bu ilk benim eczanemden başlasın" sözü verdi.

Vatandaşlar Baydemir'den, yol, cadde üzerinde yapılan dönercilere daha sıkı zabıtai önlem, taksiciler için daha olanaklı koşullar istedi. Bir esnafın, "Biz bu kenti size emanet ettik. Siz de bizi mahcup etmediniz. İçimiz rahat" sözleri üzerine Baydemir, "Hep beraber, inşallah size karşı mahcup olmayacağız" diye konuştu.

ESNAFTAN BAYDEMİR'E
ESNAFTAN BAYDEMİR'E
ESNAFTAN BAYDEMİR'E
İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 18:09:00
Güncelleme :14 Temmuz 2010 Çarşamba 17:03:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?