7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Birbirimize kurşun sıkmamız haramdır!

DİYARBAKIR'DA 2006'DA PATLAMADA ÖLENLERİN ANISINA TÖREN DÜZENLENDİ

Diyarbakır'da 12 Eylül 2006'daki patlamada hayatını kaybedenlerin anısına bir anma töreni düzenlendi. Törende konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Gözyaşı, kan ve birbirimize kurşun sıkmamız haramdır" dedi.

12 Eylül 2006 tarihinde Koşuyolu önünde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 9'u çocuk, 11 kişi için bir anma töreni düzenlendi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır şubesi tarafından Koşuyolu parkında yapılan anma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri ve ölenlerin yakınları katıldı. Baydemir, "21. yüzyıldayız. Coğrafyamızda savaş miladını doldurmuştur. Gözyaşı, kan ve birbirimize kurşun sıkmamazı haramdır. Bu ülkenin ülkücüleri, kemalistleri, dindar müslümanları, cemaatleri, aydınları, yazarları ve kürtleri savaş bundan böyle sürerse hepimizi kirletir. Daha fazla kirletir. Hepimizin barış için çalışması lazım. Çaba sarf etmesi lazım. Hakkari'de eylemsizliğe rağmen yapılan operasyon ile yaşamını yitirenlerin anne ve babasının acısını Türkiye'nin batı tarafındakiler hissederse Reşadiye'de yapılan saldırıyı da Kürtler hisseder ki hissettti" dedi.

Baydemir'in konuşmalarının ardından törene katılan Hasan Atmaca'nın babası, patlamada hayatını kaybeden oğluna şiir okuması duygu dolu anların yaşanmasına neden olurken, ölenlerin anısına yapılan Yaşam Hakkı anıtına karafil bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2010 Pazartesi 16:32:01
Güncelleme :13 Eylül 2010 Pazartesi 19:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?