7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bismil'de barış yemeği

BİSMİL'DE BARIŞ YEMEĞİ

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 2 aile arasındaki husumet, barış yemeğiyle sona erdi.

Önal ve Subaşı aileleri arasında geçen Ramazan ayında Fatih Mahallesi İlçe Tarım Müdürlüğü önünde meydana gelen ve Abdülaziz Önal'ın ölümüyle sonuçlanan olayın ardından başlayan kan davası, Bismil'in tanınan ailelerinden Hüseyin Yağmur, Ömer Çalın, Hasan Tanrıkulu, Feysel Merdanoğlu, Şehmuz Aslan'ın araya girmesi sonucu barışla sonuçlandı.

"ARAMIZDA BİR KİŞİNİN MUZDARİP OLMASI BİZİ DE ZİYADESİYLE RAHATSIZ EDER"

Zal Düğün Salonu'nda verilen barış yemeğine Tepe Belediye Başkanı Ahmet Çelebi, Ambar Belediye Başkanı Fehmi Kardeşoğlu, MHP Bismil İlçe Başkanı Ayhan Poyraz, Bismil İlçe İnsan Hakları Kurulu üyesi Nufer Şen, oda ve dernek temsilcileri ile çevre il ve ilçelerden yaklaşık bin kişi katıldı. Kur'an ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan Bismil Müftü Vekili Yusuf Tunç, İslam dininin gereğini yerine getirilmesinin önemine değinerek, " 'Birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamette, birbirlerine

şefkatte müminlerin misali bir bedenin misali gibidir. Ondan bir uzuv rahatsız olsa diğer uzuvlar uykusuzluk ve hararette iştirak ederler' buyruluyor. İşte biz de müminler olarak bir bedeniz ve aramızda bir kişinin muzdarip olması bizi de ziyadesiyle rahatsız eder. Allah (c.c) Şura Suresi 40. ayette 'Bir kötülüğün cezası ona denk bir kötülüktür. Kim bağışlar ve barışı sağlarsa, onun mükafatı Allah'a aittir. Doğrusu O, zalimleri sevmez' buyuruyor. Bu sebeple Önal ailesi ve Subaşı ailesi arasında barış tesis eden kardeşlerimi tebrik ediyorum. Takdir ediyorum" dedi.

Barış yemeğinde konuşan AK Parti Bismil İlçe Başkanı Hüseyin Yağmur, barışın önemine değindi. Yağmur, "Burada toplanmamızın amacı, iki aile arasında zuhur eden tatsızlığı Allah'ın izni ile kardeşliğe bağlayıp birbirimizle kucaklaşmak" diye konuştu.

"KARDEŞİN KARDEŞE EL KALDIRMASI BİLE SÖZ KONUSU DEĞİL"

Kardeşin kardeşe el kaldırmasının bile söz konusu olmadığını kaydeden Bismil'in barış elçisi Ömer Çalın, "Rabbimiz bizi kardeş ilan etmiş. Kardeşin de kardeşe el kaldırması bile söz konusu değil. Yine Peygamber Efendimiz, komşusu aç iken tok yatan bizden değildir diyor, bakın reddediyor. Açlığı bile kabul etmezken, düşmanlık zaten reddedilmiş. Bizi birbirimize bağlayan gerçekten birçok bağ var. Bizi ayrışmaya değil daha çok birbirini sevmeye, kardeşliğe, birleştirmeye, yardımlaşmaya sevk ediyor" şeklinde konuştu.

Barış töreninde havada tutulan Kur'an-ı Kerim'in altından tek tek geçen aile mensuplarının birbirlerine sarılması ve tokalaşıp öpüşmesiyle barış sağlandı ve barış yemeği yenildi.

BİSMİL'DE BARIŞ YEMEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 14:23:04
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 16:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?