7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bismil'de okullar onarılıyor

Dİyarbakır'ın Bismil Kaymakamı Ali Çelik, ilçede eğitimin hak ettiği konuma gelmesi için önemli çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Okullarda onarım çalışmaları yaptıklarını belirten Kaymakam Ali Çelik, "İlçemize bağlı okullarda onarım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Okullarımızın birçoğu kendi imkanlarımızla Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından boya ve diğer malzemeleri satın alarak okulların tamamının boyanmasının gerçekleştirdik" dedi.

Kaymakam Çelik, "Okullarımızın boyanması için Köye Hizmet Götürme Birliğinde boyaları aldık. Sağ olsun bu konuda Milli Eğitim camiası, öğretmen ve okul aile birliği yöneticileri çok duyarlıdırlar. Herhangi birine işçilik ödenmeden kendi imkanlarımızla biz boyasını satın alarak onlar da bu boya işlerini yaparak çocuklarımıza eğitim-öğretim mekanlarının daha temiz daha hijyenik bir ortamda hazırlanması için elinden geleni yaptılar. Biz onlara bir katkı sağladık. Onlar da bu katkıdan bir hizmet ortaya çıkardılar. Ben başta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere, bütün okul müdürleri ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Devletimizin imkanlarıyla geniş sorunu çözüme yardımcı oldular. Eksik kalan köylerimizde okulların boyanmasını onlar tamamlayacak. Köy okullarımızda sıkıntı olan 10-15 civarında okullarımız var. Onları gerekli Milli Eğitim Bakanlığı'na göndermiş olduğum bir onarım ödeneğimiz var. Onunla yapacağız. Başta İmam Hatip Lisemizin çevre düzenlemesini tamamlayacağız. Eksik kalan
okullarımızda köylerimizde hizmet biçiminde olan imkanlarımızda şu anda çocuklarımız için daha yeni bir eğitim ortamını hazırlamay gayreti içindeyiz. Okullarımızın çevre düzenlemesini yapıyoruz. Başta Mirzabey, Göksu çevre düzenlemesini bitirdik. Tabii çok yüksek maliyetli olan bu işler kendi imkanlarımızla yapınca düşük maliyete yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 16:11:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?