5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Bismil'in 2 köyünde kuş gribi

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nden sonra Bismil İlçesine bağlı iki köyde de kuş gribi tespit edildi. Tahlil sonuçlarından kuş gribinin çıkması üzerine iki köyde 340 kanatlı hayvan itlaf edildi, köyler karantinaya alındı.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Kocalar ve Akoba köylerinde kuş gribi tespit edildi. Şüpheli kanatlı hayvan ölümlerinin yaşandığı 2 köyden alınan numuneler Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsüne gönderildi. Burada yapılan hızlı test sonucu her iki numuneden de pozitif sonuç alınınca yetkililere haber verildi ve 2 köy karantinaya alındı. Batman sınırına yakın olan iki köyde sonuçların hızlı testte pozitif çıkması sonucu iki köyde 340 kanatlı hayvan itlafı dün gece gerçekleştirildi.

Yetkililer, her türlü önlemin alındığını ve köylerde dezenfekte çalışmasının yapıldığını belirterek, şüpheli kanatlı hayvan ölümlerinin yaşandığı yerleşim birimlerinden alınan örneklerin tedbir amaçlı Enstitü merkezine gönderildiğini söylediler.

KUŞ GRİBİ KARANTİNASI 

Kuş gribi tespit edilen Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Boğazköy, Batman merkeze bağlı Doluca köyü, Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Yeşilalan mezrası, Çağıl köyü Bölükçayır mezrası, Bismil ilçesine bağlı Kocalar ve Akoba köyleri ile bu köylerin çevresindeki 10 köy ve mezraya kuş gribi nedeniyle konulan karantinanın sürdüğü belirtildi.
DHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2007 Cuma 14:09:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?