7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bize diz çöktüremezsiniz!

BDP GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ'TAN AÇIKLAMALAR

Kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yapılan saldırıya tepki göstermek için BDP Diyarbakır İl Örgütü tarafından yürüyüş düzenledi. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bin 500 değil 15 milyon Kürt'ü içeriye atsanız da bize diz çöktüremessiniz. O burun öyle kolay kolay bıkacak ve teslim olacak bir burun değil. Karadeniz halkı ve Türk halkı ile elele kolkola ırkçılığa karşı zafere ve başarıya ulaşacağız" dedi.

Samsun'da kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yapılan yumruklu saldırnının yankıları devam ederken, BDP Diyarbakır İl Örgütü tarafından bir yürüyüş düzenledi.

BDP il binası önünde başlayan yürüyüş Koşuyolu parkına kadar devam ederken, eylemci grup AK Parti Bağlar İlçe Teşkilatı'nın önünden geçerken, BDP görevlileri herhangi bir taşkınlık çıkmaması için AK Parti çevresinde adeta etten duvar ördü. BDP'liler Ahmet Türk lehine sloganlar atıp pankartlar açarken, bir açıklama yapan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bir yıldır suçsuz yere bu halkın iradesi zindanlarda teslim alınmış durumda. Rehin alınmış durumda. Biz bir yıldır bu meydanlarda bu alanlarda bulunduğumuz her platformda şunu dile getirdik: Siz bize diz çöktüremessiniz. Bin 500 değil 15 milyon Kürt'ü içeriye atsanız da bize diz çöktüremessiniz'' diye konuştu.

 

"SABRIMIZ KALMADI, ARTIK BUNUN ANLAŞILMASI LAZIM"

Hükümete seslenen Demirtaş, "Eğer siz bizi tasfiye edeceğinize inanıyorsanız, hodri meydan. Kim tasfiye olacak hep beraber göreceğiz. Bugün aynı zamanda Ahmet Türk'e yapılan alçakça saldırıyı kınamak amacıyla buradayız. Bizim Samsun halkı, Karadeniz halkı ve Türk halkı ile hiçbir sorunumuz yok. Bizim Faşizm'le ve ırkçılıkla sorunumuz var. Bu Faşizm'i hortlatmaya çalışanlar; biz çoktan Faşizm'i bu topraklara gömdük. Ruhuna fatiha okuduk. Kürtler sizin ırkçı ve faşist politikalarınıza boyun eğmez artık.

Bunu anlayın. Sizin o faşist anlayışınızın kırdığın burun var ya 1925'de Piran'da kırıldı. 1938'da Dersim'de de kırıldı. 12 Eylül'de Amed zindanında da kırıldı ama o burun halen dimdik mücadelesini sürdürüyor işte. O burun öyle kolay kolay bıkacak ve teslim olacak bir burun değildir. Bu halk faşizmin alasını gördü. Sürgünün alasını gördü. Sizin yaptıklarınız tarih boyunca bu halka çektirdikleriniz bu devlet politikası ile bu halk üzerinden estirdiğiniz terör yetti artık. Sabrımız kalmadı, artık bunun anlaşılması lazım. Siz 80 yıldır inkar ettiğiniz dilini ve kültürünü yasakladığınız hor gördüğünüz ve insan yerine koymadığınız zindanlarda işkenceden geçirdiğiniz bir halkın partisini kapattınız. Siyasetçilerini yasakladığınız bir halkın burnunu da kırarım derseniz o zaman bu halkın iradesini ve gücünü tanımamış olursunuz'' diye devam etti.

Hakkari'de bir çocuğun hayatını kaybettiği olayları hatırlatarak güvenlik güçlerini suçlayan Demirtaş, "Orada Kürt düşmanı kamu görevlisi görev yapamaz. Alın bunları burdan. Bunların Kürtlerin sırtından alın. Bu coğrafyadan götürün faşistleriniz ve ırkçılarınız sizlerin olsun. Irkçılığa karşı, Karadeniz halkı ile Türk halkı ile elele kolkola zafere ve başarıya uzanacağız" ifadelerini kullandı.

BDP GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ'TAN AÇIKLAMALAR
BDP GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ'TAN AÇIKLAMALAR
BDP GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ'TAN AÇIKLAMALAR
BDP GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ'TAN AÇIKLAMALAR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 15:45:05
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 01:12:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
laz oglu IP: 78.183.19.xxx Tarih : 15.04.2010 17:35:05

  sabrınız  taşarsa  karadenizde taşar    karadenize   trabzona  rizeye  gidin  eylem  yapmaya   bakalım  ne  oluyor  sonunuz  sabır  sizin gibi  vatan  hainlerinde  ne  gezer   teröristin  burnu kırılmış ta  ne  olmuş  ne   güzel olmuş   yaaaa  ölen  şehitler  emri  verip  askerlerimizi  öldürten    cocuklarınızı  kandırıp  daga  cıkartan  insanlıktan  cıkmış  biri için  sokaga  dökülmüşsünüz   bakalım  kurtaracaklar  mı  sizi   yediğiniz  kaba   tükürmeyin    sözde  kürt halkının  temsilcileriymişler   pkknın  temsilcileri  bugün  dogu  nelerden  geri  kalmışsa  pkk  destekveren  halk  ve   btp  liler ve  bunlar  gibi  bozuk  zihniyetler  tek sebebidir