7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bize huzur yoksa size de yok!

DİYARBAKIR'DA YÜRÜYÜŞ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siirt Milletvekili Osman Özçelik, "Bize huzur gelene kadar siz de huzur görmeyeceksiniz" dedi.

Diyarbakır'da tutuklu ve hükümlülerin aileleri bir yürüyüş düzenledi. Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Tuhad-Fed) Şubesi tarafından düzenlenen yürüyüş merkez Bağlar ilçesi Dörtyol mevkiinde başlayıp, Yaşam Hakkı anıtı önünde son buldu. Burada yoğun kalabalık tarafından yağmur altında yapılan yürüyüş nedeniyle emniyet güçleri yolu trafiğe kapattı.

Burada bir açıklama yapan BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, "Türkiye'de şartlar ne olursa olsun barış için mücadelemiz sürecek. Partimizi kapatsalar, ellerimizi kelepçeleseler bile hiçbir güç bizi barış ve demokrasi mücadelesi önünde durduramaz. Türkiye ekonomik anlamda her geçen gün küçülüyor ve bütçesinde açıklar veriyor. Ekonominin bu düşüşü Kürt sorununa bağlı. Ama bizce Kürtler sorun değil. Sorun sistemdir. Bu sistem artık insanileşmeli. İmha ve inkar politikaları Türkiye'yi çıkmaz bir yola doğru götürüyor. 30 yıllık bu inkar ve imha politikaları yüzünden Türkiye'nin 300 trilyon bütçesi savaşa gitti. Bu paranın yarısı ile onlarca şehir inşa edilir. Biz buna rağmen birlikte yaşamadan yanayız. Ama bize huzur gelmeyene kadar siz de huzur görmeyeceksiniz. Kürtler bu yaptıklarınızı asla unutmayacak. Canımız pahasına bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Operasyon yaptığınız arkadaşlarımızın evlerinde bir tek silah, bıçak ya da jilet buldunuz mu? Sizler beynimizi esir almaya çalışıyorsunuz ama beynimizi asla esir alamayacaksınız. Darbeciler yer altlarında cephaneler saklıyor ve bunların failleri ortada dolaşıyor" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2010 Pazar 14:17:02
Güncelleme :31 Ocak 2010 Pazar 16:48:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?