8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Bizim ekmeğimizle nasıl oynarsın!

DİYARBAKIR'DA İNTİHAR GİRİŞİMİ

Diyarbakır'da, Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastanesi'nin 11. katına çıkan bir kişi intihar girişiminde bulundu.

Edinilen bilgiye göre, DÜ Hastanesi karşısında bulunan park alanı içerisindeki bir büfede işletmecilik yapan amcasının yanında kalan 28 yaşındaki ve 4 çocuk babası Zülküf Çelebi, DÜ Hastanesi'nin 11. katına çıkarak intihar etmek istedi. Geniş güvenlik önlemi alınan Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi sahasında 13 yıl önce üniversite yönetimi tarafından Şehmuz Çelebi'ye kiralanan üniversite kafeteryası bu sabah polis eşliğinde boşaltılmak istendi. Sabah işyerinin boşaltıldığını gören Şehmuz Çelebi'nin oğlu Zülküf Çelebi, duruma tepki göstererek 11 katlı hastanenin çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Çatıdan atlayacağını belirten Çelebi, "Rektör hanım sen bizim ekmeğimizle nasıl oynarsın. Bu kadar insanı nasıl mağdur edersin sen benim ekmeğimi elimden alırsan bende buradan atlarım. Buraya geleceksin" diyerek bağırdı. Kafeterya sahibi Şehmuz Çelebi'nin avukatı Abdulkadir Güçler, üniversite yönetiminin müvekkilinin yıllık olarak ödediği 30 bin liralık kirayı aniden 120 bin liraya çıkardığını, bunun üzerine dava açtıklarını ancak davanın sürdüğünü söyledi. Avukat Güçler, "Üniversite Rektör'ü Prof. Dr. Jale Saraç müvekkilim Şehmuz Çelebiye yıllık ödediği 30 bin liraya zam yaparak bu rakamı 120 bin liraya çıkardı. Biz bu duruma itiraz ederek kira bedeli belirleme konusunda dava açtık. Davamız sürerken, bu sabah polis eşliğinde mahkeme kararı olmadan mülki amir istemiyle boşaltılmak istendi. Bizim davamız sürüyor. Ancak ortada bir hukuksuzluk var. Rektör bu şekilde kendi isteğiyle hareket edemez. Yasal yollarla oda hakkını arayabilir ancak böyle bir şey şu an da yok'' şeklinde konuştu.

Yaklaşık 4 saat çatıda eylem yapan Zülküf Çelebi'yi Rektör Yardımcısı Aslan Bilici'nin ikna ederek indirdiği öğrenilirken, DÜ Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada, 5 ay önce kendilerine sözleşmelerinin bittiğini ve bu alanın park yapılmak istenmesi nedeniyle boşaltılması istendiği, hastanede yapılan ek binalar nedeniyle hasta yoğunluğu ve araç yoğunluğunun oluşacağı düşünülerek büfenin bulunduğu alanın hasta yakınları için park yapılacağı belirtildi.

DİYARBAKIR'DA İNTİHAR GİRİŞİMİ
DİYARBAKIR'DA İNTİHAR GİRİŞİMİ
DİYARBAKIR'DA İNTİHAR GİRİŞİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2011 Perşembe 16:57:03
Güncelleme :29 Nisan 2011 Cuma 18:10:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?