7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Böbreğiyle oğluna hayat verdi

Diyarbakır'ın Çermik merkez sağlık ocağında emekli ambulans şöförü Cuma Ergün, 19 yıldan beri şeker hastası olan ve böbrekleri iflas eden Kenan Ergün'e böbreğini verdi.

Oğlunun 15 yıldır şeker hastası olduğunu belirten Cuma Ergün, oğlu Kenan Ergün'ün hastalık sonucu böbreklerinin ve pankreasının iflas ettiğini söyleyerek, son 2 yıldır oğlunun Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde diyaliz makinesine bağlı olarak hayat sürdüğünü ifade etti.

Oğlunun yaşaması için tek çarenin böbrek ve pankreas nakli olduğunun doktorlar tarafından belirtilmesi üzerine kendi böbreğini oğluna vermek için hastane yetkililerine başvurduğunu belirten baba Cuma Ergün, yapılan testlerin olumlu çıkması üzerine bir böbreğinin oğluna başarıyla nakledildiğini söyledi.

Pankreas nakli için ise Antalya'da trafik kazasında hayatını kaybeden ve daha önce organ bağışında bulunan bir gencin pankreasının oğluna nakledildiğini ifade eden fedakar baba Cuma Ergün, böbrek ve pankreas nakli yapılmasıyla oğlunun hayata döndüğünü ve durumunun çok iyi olduğunu belirterek, organ bağışının hayat kurtardığını, herkesin hayatta iken organ bağışında bulunması gerektiğini ve bu konuda vatandaşların duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2009 Perşembe 09:50:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mert gün IP: 78.168.67.xxx Tarih : 4.10.2009 21:24:27

Cuma dayıyı tebrik ederim. Oğluna acil şifalar dilerim.