8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Bölgenin önemini anlattık

Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜNSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile iş adamlarının ABD gezisinin, Washington Büyükelçiliği ziyaretinden sonra bağımsız olarak sürdüğünü söyledi.
Bedirhanoğlu, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, ABD gezisi fikrinin Belediye Başkanı Baydemir'den geldiğini iddia etti. Gezinin belediye tarafından organize edildiğini ileri süren Bedirhanoğlu, basında çıkan haberlerin iş adamlarından oluşan heyeti üzdüğünü söyledi. Belediye Başkanı Baydemir'in gezi listesine adının sonradan eklendiği yönündeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığını öne süren Şah İsmail Bedirhanoğlu, şöyle dedi:
"Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Washington Büyükelçiliği'ne yaptığımız randevu talebinde Belediye Başkanı Baydemir'in ismi önceden vardı. Belediye, bizim gezimizin sekreteryalığını yaptı. İş adamları; başbakanın da, bakanların da gezisine, davet üzerine katılır. Belediye Başkanı davet etti, biz de katıldık. Washington Büyükelçiliği'ni birlikte ziyaret ettik. Müsteşar Engin Soysal ile görüştük. Belediye Başkanı Baydemir ve iş adamlarının ABD gezisi, Washington Büyükelçiliği ziyaretinden sonra bağımsız olarak sürdü. Biz daha sonra Ticari Ateşe Salih Çiçek ile ABD'nin ekonomik yapısı ve yapacağımız ticari ilişkiler ile ilgili görüştük."
Yapılan görüşmelerde sık sık ABD yatırımını ve sermayesini bölgeye çekmek istediklerini dile getirdiklerini kaydeden Bedirhanoğlu, ''Görüşmelerimizde bölgemizin, ABD'li iş adamlarının Irak'ta yaptığı yatırımlardan ciddi bir fayda görmediğini, Irak'ın yeniden yapılanmasında rol almak istediğimizi söyledik. Bu bölgenin mutlaka yabancı bir yatırıma ihtiyacı var. Irak'taki ABD'li iş adamları ile bölge iş adamlarının mutlaka buluşması gerektiği üzerinde durduk'' dedi.
.
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2006 Perşembe 23:33:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?