7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bomba kurbanı öğrenciler anıldı

Diyarbakır'da geçen yıl bir dershane önünde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden öğrenciler törenle anıldı.

3 Ocak 2008 tarihinde meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Eren Şahin, Melek İpek, Ferhat Mutlu, Engin Taşkaya, Cengiz Kaya ve Rıdvan Süer Diyarbakır'da anıldı.

Patlamada hayatını kaybeden Fen Lisesi öğrencisi Eren Şahin'in anneannesi Emel Eronat, annesi Oya Eronat, dayısı Kamuran Eronat, okul arkadaşları ve yakınları Şahin'in Şehitlik Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret edip dualar okudu.

Eren Şahin için mezarlıkta gözyaşları sel olurken, anne Oya Eronat oğlunun mezarına çiçekler bırakıp mendille mezar taşını temizledi. Daha sonra Mimar Sinan Caddesi'ndeki dershanenin önüne çiçekler bırakıldı. Törenin ardından Rekabet Kurumu Fen Lisesi'nde Eren Şahin'in adının verildiği toplantı salonunda anma töreni düzenlendi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu yaptığı konuşmada, akıtılan kanların durdurulmasını isteyerek, "1 yıl evvel güzel ilimizde maalesef gerçekleşen bu acı olayda hayatını kaybeden sevgili evlatlarımızı rahmetle anıyorum. 3 Ocak 2008 Diyarbakır'ımız için maalesef anılmak istenmeyen anılarla dolu çok elem yüklü bir gün oldu ve sadece Diyarbakır değil, ülkemiz bu saldırıyla sarsıldı. Bu şehrin üzerindeki nefret, terör bulutları dağılsın ve yerine bembeyaz ümitler taşıyan bulutlar olsun. Devletimin ve milletimin gücü bu konudaki devletimin ve milletimin arasına yayılmak isteyen her türlü nefret ve düşünceyi kökleri ile birlikte söküp atacak kadar güçlüdür. Ama kolay bir mücadele değildir. Fakat ne kadar sürerse sürsün, asla taviz vermeksizin sürdürülecektir. Gün insanlığımızın yeni baştan merhamet ve şefkatle sevgi ile yoğrulması günüdür. Diyarbakır bu duyguyu yakaladığında teröre olan net duruşunu çok daha iyi hissettirecektir ve alınacak olan mesafe elbetteki daha süratle elde edilecektir" dedi.

Eren Şahin'in sınıf arkadaşı Mustafa Nacir ise, Eren Şahin'in şahadet diploması aldığını belirterek, "O bombalar bir dershanenin önüne atılmamıştı, bir şehrin göbeğine atılmamıştı o bombalar yüreğimizin tam ortasına ve geleceğe dair planlara atılmıştı. Eren aramızda ilk mezun olan kardeşimiz oldu hem de en güzel diploma, şehitlik diplomasıyla. İnşallah bombaların atıldığı menfur saldırıların gerçekleştiği bu topraklarda umut filizleri yeşerecek" diye konuştu.

Eren Şahin'in annesi Oya Eronat da, "Ne yazık ve ne acıdır ki insanlığa, güzel memleketimiz Diyarbakır'a ve huzura saldırıyı ilke edinen hainler, bu memleket insanının mutlu olmasını, ilerlemesini kalkınmasını, istememektedirler. Bu şehirde nice şehitlerimiz Eren Şahin gibi gençlerimiz bu soysuz saldırının hedefi olmuşlardır. Amaçları sadece kan dökmek olan bu aciz, bu zavallı alçak saldırılar asla hedefine ulaşamayacaktır. Hiçbir hainin gücü güzel Diyarbakır'ımızı terörün kalesi yapamayacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından aynı saldırıda yaralı olarak kurtulan arkadaşları tarafından hazırlanan slayt gösterisini izleyenler gözyaşlarını tutamadı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 20:11:37
Güncelleme :3 Ocak 2009 Cumartesi 20:28:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?