7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bomba taşıyan anne oğula 40 yıl hapis

Batman'da, terör örgütü PKK'ya A-4 plastik patlayıcı taşıma suçundan yargılanan anne ve oğluna toplam 40 yıl hapis cezası verildi. 

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında, sanık 47 yaşındaki E.Ü. ile dini nikahlı eşinden olma oğlu sanık M.S.Ü. ve A.C. hazır bulundu. Sanıkların avukatı Tahir Elçi, sanık E.Ü.'nün oğluna yardım etmek amacıyla olaya karıştığını ileri sürdü. Suçun unsurlarının oluşmadığını ifade eden Elçi, "Her iki müvekkilime yüklenen fiil, patlayıcı maddenin Şırnak'ın Uludere İlçesi'nden Batman'a götürülmesidir. Bu fiil dışında sanıkların başka bir eylem gerçekleştirdikleri konusunda iddia ve delil yoktur. Sanık E.Ü., üzerine alıp taşıdığı malzemenin örgütle ilgili olduğunu bilmiyordu" dedi. 

Duruşmada son savunması sorulan ve Türkçe bilmediği için tercüman aracılığıyla savunma yapan sanık E.Ü., hiçbir şeyden haberi olmadığını söyleyerek, "Bayramdır, beni tahliye edin" talebinde bulundu. E.Ü., savcılık ifadesinde ise üzerinde ele geçirilen maddelerin patlayıcı madde olduğunu bilmediğini, marangozların kullandığı macun sandığını ileri sürerek, "Çalınmaması için belime sarmıştım" demişti. 

E.Ü.'nün oğlu M.S.Ü. ise savunmasında, patlayıcı maddeleri Uludere'den Batman'a terör örgütünden korktuğu için getirmek zorunda kaldığını söyledi. 

Mahkeme heyeti, tutuklu 3 sanığın son sözlerini dinledikten sonra verdiği aranın ardından kararı açıkladı. "Terör örgütü üyesi olma, örgüte ait patlayıcı madde nakletme ve bulundurma" suçlarından yargılanan sanıklardan E.Ü. 18 yıl 9 ay, M.S.Ü. 21 yıl 3 ay, A.C. ise 15 yıl hapis ve 6 bin YTL para cezasına çarptırıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2006 Cuma 13:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa soniş IP: 88.226.217.xxx Tarih : 8.01.2007 16:26:24
kalemine sağlık hakimlerimin.ne canlar yakacaktılar yine ve bunu da devlet yaptı diye sokaklara döküleceklerdi.uyanın eeeey milletim ;özellikle kürt milletim.komşulara bakın da biraz ibret alın lutfen