9
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

Bombalı saldırıda 8 gözaltı

DİYARBAKIR'DAKİ POLİS KARAKOLU'NA SALDIRI

Diyarbakır'da Motosikletli Timler Amirliği'ne kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından parça tesirli ses bombası atıldı. Olayda 5 polis çeşitli yerlerinden yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Yenişehir ilçesine bağlı Sanayi Sitesi içerisinde bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü Asayiş Ekipler Amirliği Motosikletli Timler Amirliği'ne kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından parça tesirli ses bombası atıldı. Olay esnasında amirliğin içinde bulunan polislerden 5'i vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralı polisler ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerine gelen Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam incelemelerde bulundu.

Olayla ilgili açıklama yapan Vali Mustafa Toprak, yaralıların durumunun iyi olduğunu söyledi. Ses bombasının atılmasının ardından patlama ile birlikte yangının çıktığını belirten Vali Toprak, yangının kısa sürede çatıya yükseldiğini, fakat arkadaşların zamanında yangına müdahale etmesi ile birlikte olayın daha vahim boyutlara taşınmadan son bulduğunu ifade etti. 5 yaralının olduğunu kaydeden Vali Toprak, "Hastalar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ama çok şükür bir problem yok. Ses bombasının içine koydukları metal parçaları nedeniyle sıyrık ve onların etkileri var. Bir hayati tehlike veya ciddi bir yaralanmaları yok. O açıdan bir kaza veya ölümle sonuçlanacak bir şey olmadığı için bizi biraz rahatlatmış oldu. Konuyla ilgili olarak bazı şüpheliler var elimizde. Şu an da 8 gözaltı var. Ama şüpheli noktasında bunların içerisinde olayın faili olabilecek kişiler bulunabilir. Onu daha sonraki saatlerde görgü tanığı, kameralar çerçevesinde aydınlatmış olacağız" diye konuştu.

DİYARBAKIR'DAKİ POLİS KARAKOLU'NA SALDIRI
DİYARBAKIR'DAKİ POLİS KARAKOLU'NA SALDIRI
DİYARBAKIR'DAKİ POLİS KARAKOLU'NA SALDIRI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2011 Salı 15:06:05
Güncelleme :26 Temmuz 2011 Salı 16:59:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?