7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Boş salona konferans

Dicle Üniversitesi ve Diyarbakır Valiliği işbirliği ile yürütülmekte olan "Bilgilerimizi Diyarbakır'la Paylaşalım Projesi" kapsamında Ticaret Borsası'nda (DTB) "Ticaret Borsalarının Dünyada ve Bölgemizdeki İşlevleri" konulu konferans verildi.

Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bahar Burtan Doğan tarafından DTB binasında düzenlenen "Ticaret Borsalarının Dünyada ve Bölgemizdeki İşlevleri" konulu konferansa ilgi yok denecek kadar azdı. Konferans için sadece 14 kişi gelince konuşmacı, boş sandalyelere konuşmak zorunda kaldı. Saat 14.30'da başlaması gereken konferans, katılımcıların gelmesi için yaklaşık yarım saat ertelendi. Tüm bekleyişlere rağmen katılımcı sayısında herhangi bir artış olmayınca konferansa başlandı. 500 kişilik konferans salonunun ön koltuklarını dolduran 14 kişiye ticaret borsalarının önemi ile ilgili bilgi verildi.

Ticaret Borsası'nın tanımını yaparak konuşmasına başlayan Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bahar Burtan Doğan, şöyle dedi:

"Ticaret borsaları mal, hizmet ve üretim faktörlerinin alıcı-satıcılarının karşı karşıya getirilmesi yöntemiyle iktisadi kararların alınmasına imkan veren her türlü ortam olarak tanımlanabilen 'Piyasa' kavramının gündelik hayatta en yaygın biçimde rastlanan somut örnekleridir."

Doğan, ayrıca Diyarbakır Ticaret Borsası'nın bölge ve kent yaşamındaki yeri ve önemi üzerine değerlendirmelerde de bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 19:10:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?