7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Boyacı genç üniversiteyi kazandı

Sokakta boyacılık yaparken, öğretmenlerinin desteğiyle hazırlandığı üniversite sınavlarında önemli bir başarı elde eden Mithat Yaşa'ya Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, eğitimi boyunca kendisine burs sağlayacakları sözünü verdi. 

Sokakta boyacılık yaparken Sistem Dershanesi aracılığıyla üniversiteye hazırlanan ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü'nü kazanan 19 yaşındaki Mithat Yaşa, hocası Arslan Özdemir ile birlikte Yenişehir Belediye Başkanı Anlı'yı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Anlı, bu zor şartlarda elde edilen başarının son derece anlamlı olduğunu söyledi. Bu başarının, Diyarbakır'da sokakta çalışan çocuklara yönelik oluşan olumsuz imajın doğru olmadığını gösterdiğini belirten Anlı, "Sokakta çalışan çocukların eğitimde çok başarılı olduğu görüldü. Bu başarı hem bir yeteneğin hem de desteklendiği zaman güzel sonuçların ortaya çıktığını gösterdi. Diğer arkadaşlarınıza da bu fırsatı sunabilirsek, daha iyi başarılar ortaya çıkacak. Ben gençlerimize, çocuklarımıza güveniyorum" diye konuştu. 

Yaşa'ya eğitim boyunca burs vereceklerini açıklayan Anlı, "Sen, Yenişehir Belediyesi'nin, Diyarbakır'ın oradaki temsilcisisin. Eğitimini tamamladığında da uzmanlık alanında da aynı başarıyı senden bekliyoruz. Onbinlerce gencin temsilcisi durumundasın, dolayısıyla orada da başarılı olmak zorundasın. Seni orada da ziyarete geleceğiz" dedi. 

Yenişehir Belediyesi'nin desteğinden büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Mithat Yaşa ise, başarılarını sürdüreceği sözünü verdi. Başkan Anlı, Yaşa'yı Cumhuriyet altını ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2006 Cuma 12:28:15
Güncelleme :28 Ağustos 2006 Pazartesi 17:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?