7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Boykotçuların cezasını ödeyecek

BOYKOT EDENLERİN PARA CEZASINI BAYDEMİR ÖDEYECEK

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır'da sandığa gitmeyerek referandumu boykot eden vatandaşlara gelecek olan para cezasını kendi ödeyeceğini söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir referandumu değerlendirdi. Koşuyolu parkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baydemir, "Kürt sorununda şiddet, kavga, silahlı eylem, askeri operasyon veya kürt siyasetçilerine yönelik siyasi operasyon bütün bunlar savaş koşullarını ve çatışma koşullarının aktiviteleridir. Bunların tamamı miladını doldurmuştur. Aslında referandumda bunu göstermekter. Bu açıdan ölen her insan ister asker olsun, ister polis olsun, ister sivil olsun ve isterse gerilla

olsun ben birey olarak yüreğimden bir parça yitiriyorum. Eylemsizliğin süreklileşmesi, kalıcılaşması ve hatta giderek silahsızlanması üzerine bir çaba üzerine kurgulamalıyız bütün yaşamımızı. Nihayetinde bu savaş sürdüğü sürece bu kavga sürdüğü sürece değerlerimizi yitirmeye devam edeceğiz. Vicdanlarımızı da yitirme çabası içeresindeyiz. Diyarbakır referandum sürecinde elde ettiği başarıyı taşıyabilecek olgunluktadır. Bunu bir zafer sarhoşluğu pozisyonda asla düşünmeyeceğiz" dedi.

Hükümet, CHP, ve MHP'nin isterlerse eylemsizliği süresiz hale getirebileceğini öne süren Baydemir, "Türkiye'nin ülkücülerine açık ve net bir çağrım var. Kardeşleşme çağrım var. Kemalistlere, kardeşleşme çağrım var. Dindarlara kardeşleşme çağrım var. 21 Eylül'deki Türkiye 3 ay öncesinin Türkiyesi olmamalıdır. Bu iş bir haftalık mesele değildir. Ama istenirse 24 saattir. Hükümet, CHP, ve MHP isterlerse eylemsizliği süresiz hale getirebilir. Bunun zemini vardır. Bunun koşulları vardır. Mücadele legal sahaya taşınalabilir. Bunun koşulları yaratmak hükümetin, CHP'nin ve MHP'nin görevidir" diye konuştu.

Baydemir Kılıçdaroğlu'nun oy kullanmamasını değerlendiriken şunları söyledi: "Sayın Kılıçdaroğluna teşekkür ediyorum. Hakikatten bir oyda bir oydur. Ülkeye bu nedenle de katkıda bulundular. Şüphesiz ki bu işin espiri tarafıdır. Kentim Diyarbakır'da büyük bir samimiyetle ifade ediyorum. Tek bir Allah'ın kulu gelsin desinki başkan ben korktuğum için sandığa gidemedim. Ben onun elini öperim. Bu koca bir yalandır. Tek bir Allah'ın kulu korktuğu için sandık başına gitmemezlik yapmadı. Bu aynı zamanda Diyarbakır halkının hemen hemen yüzde 70'e varan seçmenine hakarettir".

 

PARA CEZASINI BAYDEMİR ÖDEYECEK

Baydemir oy kullanmadığı için vatandaşlara gelecek olan para cezasına ilişkin, "Yeşil kartım iptal olursa ve para cezası gelirse ben ne yaparım korkusu vardır. Şunu da söyliyeyim. Para cezası gelirse ben ne yaparım diyen bütün vatandaşların parasını ben ödeyeceğim. Benim maaşım buna yetmez ama kime para cezası gelirse ben sözümün eriyim. Sözümün arkasındayım. Elimden geleni yaparım. 22 TL'yi öderim hiç şüpheniz olmasın. Kampanya yaparız. Diyarbakır'da 22 TL'si olan herkesten para alır olmayanlara veririz" şeklinde konuştu.

BOYKOT EDENLERİN PARA CEZASINI BAYDEMİR ÖDEYECEK
İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2010 Pazartesi 15:33:03
Güncelleme :13 Eylül 2010 Pazartesi 18:49:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?