7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Böyle sınav olur mu?

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde öğrenciler, merdiven, kantin ve koridorda sınava tabi tutuldu.

Silvan ilçesinde ilköğretim ve lise düzeyinde yaklaşık 600 öğrencinin gireceği sınav yer olmaması nedeniyle Birey Dersanesi'nde yapıldı. Dersanenin yetersiz olması nedeniyle öğrenciler sınava merdiven, kantin, koridorlarda girdi. Sınava giren öğrenciler, böyle bir uygulamaya bir anlam vermediklerini belirtirken, dersane yetkilileri bu tür çalışmalara her zaman destek olacaklarını belirtti.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Silvan Temsilcisi Nusret Taş, "Sınava 600 civarında öğrenci gelmişti. Yer darlığı nedeniyle birçok öğrenci sınava giremedi. Bir kısım öğrenciler merdivenlerde, kantinde ve ara koridorlarda gazetelerin üstünde oturarak sınava katıldı. Bir sıraya 3 kişi oturtmak zorunda kaldık" dedi.

Birey Dersanesi Müdürü Adem Tekinay, "Dışarıda kalan öğrencilerimizin mağduriyetlerini gidermek için, bize son anda yapılan teklifi dersanemizce değerlendirip, Silvan'ın geleceği olan öğrencilerimizin mağdur olmaması için bu teklifi kabul edip öğrencilerimize kucak açtık. Kapasitemizin yetersiz olması nedeniyle 600'e yakın öğrencinin sınava girmesini sağladık. İlçemizde öğrencilerimize yönelik yapılacak, tüm sınavlarda bugün olduğu gibi yarın da bu tür çalışmalara dersanemizin kapısını açık tutacağız. İlçemizin geleceğine, eğitim seviyesinin yükselmesine elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 16:09:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
haberci IP: 212.175.112.xxx Tarih : 13.02.2009 08:09:08

rezalet okullarda para ile yapılacak her türlü sınavlar bakanlıkça yasaklanmışken milli eğitim müdürü onayı ile öğrencilere yapılan bu sınav sadece bir kitabın satışının sağlanması ve öğrencilerden para toplanması amacı ile olmuştur öğrencilere yazık yöneticiler uyuyormu silvan eğitimine yazık seyithan erboğa eğitimi özellere sevk etmeye çalışıyor sbs kursları rezaleti,dershanelere öğrenci yollama rezaleti şimdide sınav rezaleti devletin parasına yazık kim bu müdüre dur diyecek: