7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bronz madalyalı pastane

"7. İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivali"nde pasta yarışmasına katılan Diyarbakır Petek Pastanesi, Türkiye'ye bronz madalya kazandırdı.

Tüm Aşçılar Federasyonu tarafından düzenlenen 7. İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivali, 2010 yılının Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'da gerçekleşti. Yunanistan, Güney Kıbrıs, Almanya, Azerbaycan, İtalya, Rusya, Malta, Ukrayna, Romanya, Sırbistan, Japonya, Portekiz, Güney Afrika ve Portekiz gibi 20 ülkeden yaklaşık 250 yabancı şef ile 500'ü aşkın Türk şefin katıldığı Festivalde "Düğün pastasıyla" Diyarbakır Petek Pastanesi adına yarışmaya katılan pasta ustası Nuri Demir'in yaptığı pasta, bronz madalya ile ödüllendirildi.

Baba mesleği olan pastacılığı uzun yıllardır yürüten ve Türkiye'ye bronz madalya kazandıran pasta ustası Nuri Demir, ödül almaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Hedefim ülke çapında başarı elde etmek. Diyarbakır mutfağını ve Diyarbakır'ı dünya'ya tanıtmak. Petek pastanesi 1979 yılından bu yana Diyarbakır halkına hizmet veriyor. Petek pastanesi bir markadır. Yaptığımız ürünlerde halkımızın sağlığını ve damak zevkini ön planda tutuyoruz" dedi.
İşletme sahibi Cebrail Demir ise, Türkiye'ye ve Diyarbakır'a bronz madalya kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 14:26:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?