7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bu acılar bitsin

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün şehit yakınlarına verdiği iftar yemeğine katılan şehit Mehmet Gidiş'in annesi Sultan Gidiş, akan kanın durması ve barışın sağlanması gerektiğini söyledi.

Jandarma er Mehmet Gidiş, Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi kırsalında yola döşenen mayının patlaması sonucu 25 Temmuz 2008'de şehit olmuştu.

Abdullah Gül ile aynı masada iftarını açan şehit Mehmet Gidiş'in annesi Sultan Gidiş, Türkçe bilmediği için sözleri kardeşi Ali Koç tarafından tercüme edildi. Sultan Gidiş, "Cumhurbaşkanı bizi yemeğe davet etti. Cumhurbaşkanı bize 'Artık şehit annesi olmasın' dedi. Biz de hepimiz alkış tuttuk. Konuşmasını hepimiz destekledik. Bu acıları biz yaşadık, başkaları yaşamasın. Oğlum askerlik yaptığı zaman ben de onunla birlikte askerlik yapıyordum. Ne saatimiz saatti, ne günümüz gündü. Her telefon çaldığında bir kötü haber gelir diye korkuyorduk. Ben bu acıyı tattım, başkası bu acıyı tatmasın. Bütün insanlar kardeş gibi yaşasın. Barış sağlansın. Hiç kimse bu acıyı yaşamasın. Akşam 4'te oğlumla telefonla konuştum, sabah 7'de kara haber geldi. Hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız, neden bu olaylar oluyor?" dedi

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 17:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?