4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Bu atölye 'çözüm' üretecek

Diyarbakır’da hızla artan uyuşturucu kullanımı, fuhuş ve işsizlik sorunlarının araştırılıp çözümlenmesi için, sivil toplum örgütlerinin katılımıyla bir atölye açıldı.

Yenişehir Belediyesi ve kentte bulunan sivil toplum örgütlerinin desteği ile uyuşturucu kullanımı, fuhuş ve işsizlik dejenerasyonu atölyesi kuruldu.

Yenişehir Belediyesi Gençlik Kültür ve Spor Şenliği kapsamında açılan atölye, çalışmalarına hız verdi. Demir Otel’de 2 gün yapılan atölye çalışmasına katılan sivil toplum örgütleri, yoksulluğun nasıl yenileceği, fırsat eşitliğinin nasıl sağlanacağı gibi sorunları, çözüm önerileri için tartıştı. Toplantıda, sivil toplum örgütleri temsilcileri, somut formüller doğrultusunda çalışmaların başlatılması önerilerinde bulunurken, gençliğin beklentileri ve içinde bulunduğu sıkıntıları anlatan bir belgesel film gösterimi de yapıldı.

Uyuşturucu kullanımı, fuhuş ve işsizlik dejenerasyonu atölyesine katılan Yenişehir Belediye Başkan Vekili Nevim Yakut, "Bu atölye çalışmasının en büyük amacı, çıkacak sonuçla beraber yeni stratejiler üretmek ve geliştirmektir. Tartışmada açılan 4 başlık çerçevesinde yeni projeler geliştirilirken, bu sonuç kesinlikle dikkate alınmalıdır. Diyarbakır’da hızla artan bir yozlaşma var, bunun önüne geçmek için herkesin çok çalışması gerekiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 16:41:44
Güncelleme :14 Nisan 2005 Perşembe 12:31:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mahfuz Okumuş IP: 85.100.38.xxx Tarih : 17.04.2005 13:29:33
Bu kentin böyle bilinçlendirme çalışmalarına ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.Sorunun orjinine inip olaylara bakmanın daha somut fikirleri ve daha işlevsel çözümleri ortaya koyacağına inanıyorum.Bu ve benzeri çalışmaların ketimize yararlı ve bu yolda ilerleyen arkadaşların başarılı olması dileğiyle, Konyadan özlem dolu selamlar Mahfuz.